Auken genopstiller til Europa-Parlamentet

VALG: SF's Margrete Auken annoncerer, at hun gerne tager en tørn mere i Europa-Parlamentet. Næstformand Peter Westermann ser udmeldingen som et skulderklap til Annette Vilhelmsen og partiets ledelse.
Mens flere SF-profiler forlader partiet, meddeler Margrete Auken, at hun gerne tager en tørn til i Bruxelles.
Mens flere SF-profiler forlader partiet, meddeler Margrete Auken, at hun gerne tager en tørn til i Bruxelles.Foto: sf
Michael Hjøllund

Jeg tager især Margretes udmelding som et stort skulderklap til Annette Vilhelmsen, men selvfølgelig også til os andre i partiets ledelse.

Peter Westermann (SF)
Næstformand

På en dag hvor flere prominente SF'ere valgte at pakke kufferten og forlade partiet til fordel for Socialdemokratiet, lyder der anderledes positive toner fra den rutinerede europa-parlamentariker Margrete Auken. Hun annoncerer, at hun gerne tager endnu en periode som parlamentariker i Bruxelles.

Beslutningen blev taget på baggrund af politisk ordfører Jesper Petersen exit tirsdag aften, og altså før det kom Margrete Auken for øre, at hendes partifælle i EU, Emilie Turunen, også havde valgt at forlade partiet.

"Efter Jespers Petersens udmeldning i går tænkte jeg, at nu var der brug for at få de gode historier ud. Der er jo mange af os, der har det aldeles udmærket både med vores arbejde i regeringen og for mit vedkommende med mit arbejde i Parlamentet," siger hun til Altinget.dk.

Ønsket om at fortsætte i Parlamentet er noget, Margrete Auken efter eget udsagn har gået og brygget med længe. At udmeldingen falder i dag, skal ses som et skulderklap til SF.

"Vi er altså en hel del, som stadig kan se projektet for os, og som også kan se, hvor vi kan arbejde bedst muligt for det," siger hun.

Personligt er den erfarne europaparlamentariker ked af Emilie Turunens farvel til SF, men hun understreger, at arbejdet i Europa-Parlamentet fortsætter uden at blive synderlig påvirket.

Hjemme i Danmark glæder SF's næstformand Peter Westermann sig over Margrete Aukens tilkendegivelse, som han især tolker som en varm hilsen hjem til SF's partiledelse.

"På en dag hvor der er nogle, der gør det klart, at de ikke er så motiverede for SF, er det dejligt at se andre holde fanen højt," siger han til Altinget.dk.

Der er valg til Europa-Parlamentet i 2014. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrete Auken

MEP (SF), næstformand i Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
cand.theol. (Københavns Uni. 1971), sognepræst emerita

Peter Westermann

Regionsrådsmedlem (SF), Region Hovedstaden, højskolelærer, Grundtvigs Højskole
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

Jesper Petersen

Udenrigs- og udviklingsordfører (S), formand for Folketingets Skatteudvalg, fhv. minister
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00