Kommentar af 
Ali Aminali

Barbara Bertelsen har fået sin dom. Nu må de borgerlige droppe konspirationsteorierne

Borgerlige politikere giver liv til en voksende mistillid i befolkningen, når de deler konspirationsteoretiske tanker om Mette Frederiksen og hendes departementschef, Barbara Bertelsen. Men det risikerer i sidste ende at ramme dem selv, skriver Ali Aminali.

Tiden er inde til, at de borgerlige kommer videre og begynder at fortælle os danskere, hvad hulen de vil politisk, skriver Ali Aminali.
Tiden er inde til, at de borgerlige kommer videre og begynder at fortælle os danskere, hvad hulen de vil politisk, skriver Ali Aminali.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ali Aminali
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Ret skal være ret. Det er i hvert fald det, vi fortæller hinanden i et land, hvor retssikkerhed er en grundpille i vores demokratiske fundament.

Derfor har jeg også altid haft en forventning om, at vores politikere – her tænker jeg især på de borgerlige – respekterer det retmæssige fundament, som de har forsvaret i årtier. 

Men jeg er på sin vis kommet i tvivl om, hvorvidt det nu også er rigtig. For ærlig talt har det været svært at forstå, hvordan man værner om retssikkerheden og respekterer vores retssystem, styrelsesorganer og retsprocesser, når man igen og igen stiller spørgsmålstegn ved alt, fordi man er politisk uenig.

Vi så det i FE-sagen, hvor Claus Hjort Frederiksen (V) nærmest var en helgen, der intet havde gjort forkert, selvom Rigsadvokaten gerne vil stille ham til ansvar for hans gerninger. Og det er ikke mindst set utallige gange, når borgerlige debattører og politikere subtilt har insinueret, at der er noget råddent i staten Danmark ved at dele små konspirationsteoretiske tanker om statminister Mette Frederiksen (S) og hendes departementschef, Barbara Bertelsen. 

Jeg må erkende, at skuffelsen rammer mig lidt. For det må og kan ikke være rigtigt, at det borgerlige Danmark fastholder deres idé om, at nærmest intet i maskineriet virker

Ali Aminali

Men nu må det være slut. Der er nemlig endelig faldet "dom", idet Medarbejder- og Kompetencestyrelsen på baggrund af en konkret vurdering af sagen har indstillet, at Barbara Bertelsen tildeles en advarsel, og at andre højtstående embedsmænd fritages fra tjeneste, og at der indledes disciplinærsager.

Dermed burde det borgerlige Danmark sætte et punktum og begynde at kigge fremad mod det kommende folketingsvalg, hvor størstedelen af danskerne stadigvæk ikke har hørt de store visioner fra deres hånd. 

Sagt med andre ord: Nu må det være nok med de små konspirationsteoretiske ytringer. Fokus skal tilbage på den konkrete politik og retningen i de borgerliges politiske projekt. Faktum er nemlig, at vi har nok problemer at forholde os til.

Derfor var det også en trøst for mig at se, hvordan Søren Pape Poulsen (K) i et Facebook-opslag kort efter udmeldingen forsøger at se fremad. Tiden må vise, om de holder den linje, men forfriskende var det efter fredningen af Claus Hjort.

Der skal også lyde et stort cadeau til de borgerlige debattører Jarl Cordua og Søren Pind, der ligeledes har efterspurgt ordentlighed ovenpå dagens udmelding.

Her stopper det så også. Og jeg må erkende, at skuffelsen rammer mig lidt. For det må og kan ikke være rigtigt, at det borgerlige Danmark fastholder deres idé om, at nærmest intet i maskineriet virker, og alt er mere eller mindre korrupt.

Læs også

Det er både skadeligt for borgernes tillid og respekt til det system, vi nu engang værdsætter så højt. Faktum er, at Danmark er et af de mindst korrupte og mest neutrale lande i verden, når det kommer til vores retssystem og styrelser.

Derfor kan jeg heller ikke lade være med at tænke, at vi sgu er bedre end det her. Nok må være nok. Tiden er inde til, at de borgerlige kommer videre og begynder at fortælle os danskere, hvad hulen de vil politisk. Hvad vil de for eksempel gøre med den udsultede psykiatri? Og hvordan vil de få styr på folkeskolerne? Som sagt er der dælme nok at tage fat i.

Så kære borgerlige, drop nu konspirationsteorierne. Dommen er faldet, og det er tid til at komme videre.

I skal huske på, at det magtapparat, som I nærmest kalder korrupt og nemt at manipulere med, hvis blot man er regeringsparti, er det samme magtapparat, I selv kan komme til at overtage efter et valg.

Jeg er sikker på, at I ved det, men måske er det fint at minde jer om det. For den mistillid, som I lige nu slår på og lever af, forsvinder ikke efter et valg. Den forbliver – og dermed bliver det jer, vi danskere ikke kan stole på.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Barbara Bertelsen

Departementschef, Statsministeriet, statsrådssekretær
cand.jur. (Aarhus Uni. 1998)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Ali Aminali

Kommende pressechef for Moderaterne (2/4-24), radiovært, forfatter, moderator
socialrådgiver (VIA University College, 2014)

0:000:00