Eks-justitsministre: Vi skulle have prioriteret cyberkriminalitet højere

TV: De to tidligere justitsministre Morten Bødskov (S) og Lars Barfoed (K) mener begge, at truslen fra cyberkriminalitet blev prioriteret for lavt, da de sad på ministerkontoret i Justitsministeriet. 

Tidligere formand for Konservative Lars Barfoed og medlem af Folketinget Morten Bødskov (S) mener begge, at cyberkriminalitet er blevet prioriteret for lavt af de danske myndigheder.

Også da de selv var justitsministre. 

"Jeg synes, vi skulle have været tidligere i gang. Cyberkriminalitet har udviklet sig meget voldsomt," lyder det fra Morten Bødskov.

Og samme toner kommer fra Lars Barfoed:

"Erkendelsen er kommet langsomt. Pludselig går det op for os allesammen, hvor hurtigt det her område har udviklet sig. Sådan er det jo en gang imellem. Nogle gange forstår man tingene lidt baglæns."  

Den indsigt er en af årsagerne til, at de to tidligere ministre oprettede tænketanken "Ret og Sikkerhed" sidste år. Her er formålet at indsamle ny viden om forebyggelse og konsekvenserne af cyberkriminalitet.

Ud over de to tidligere ministre er Anja Dalgaard Nielsen, tidligere afdelingschef i PET, og Henrik Breitenbauch, centerleder for Center for Militære Studier, også en del af tænketanken. 

Tænketanken afholder tirsdag 28. marts en konference på Christiansborg om forebyggelse af cybersikkerhed i samarbejde med Tryg Fonden og Altinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Barfoed

Kandidat til Europa-Parlamentet (M), formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company,, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)









0:000:00