Berlingske Media vil købe TV 2

MEDIENYT: Hvis politikerne beslutter sig for at privatisere TV 2, er Berlingske Media klar som køber.

Danmarks ældste mediehus melder sig i kampen om at overtage TV 2.

Det er ikke besluttet at privatisere tv-kanalen, men flere partier på Christiansborg har talt varmt for forslaget, der heller ikke er nogen ny idé.

Hvis det bliver til virkelighed, står Berlingske Media altså klar til at byde.

”TV 2 skal fortsat være en stor bred dansk kanal. Vi er fuldt ud parate til at leve op til de krav om dansk indhold og kvalitet, staten måtte stille ved et salg,” siger administrerende direktør for Berlingske Media, Mette Maix, til business.dk.

Hun fortæller videre, at man vil se på, hvor det giver mening at samarbejde, både redaktionelt og kommercielt, men at TV 2 skal fortsætte som et stærkt, selvstændigt brand.

Berlingske Media ejes af belgiske De Persgroep og driver Berlingske, BTMX (en sammenlægning af BT og Metroxpress), Weekendavisen og Radio24syv.

Berlingske Media forventer at byde på TV 2 alene, siger Mette Maix til business.dk:

"Vi ved endnu ikke, om TV 2 bliver privatiseret og under hvilke konditioner. Vi er derfor klar til at se på alle modeller for et køb. Men vort udgangspunkt er, at vi vil købe TV 2 alene."

Forrige artikel Grønt raseri over Esben Lundes natur-melding Grønt raseri over Esben Lundes natur-melding Næste artikel Danske Regioner får ny næstformand Danske Regioner får ny næstformand