Bertel Haarder: Flere skal have adgang til licenskroner

LANDSMØDE: Når der skal findes et nyt medieforlig, vil Bertel Haarder gerne udvide den nuværende public service-pulje, så flere medier kan få fat i licenspengene.

HERNING: Scenen er sat med en boksering. I den ene ende står kulturminister Bertel Haarder, (V) og i den anden står Venstres Ungdoms næstformand.

De to skal battle om licensbetaling, som den unge venstreløve gerne ser, bliver fjernet helt.

Så vidt vil kulturministeren ikke gå. Men noget nyt skal der ske. Bertel Haarder ser gerne, at endnu flere medier kan få del i licenskronerne. Den nuværende public service-pulje på cirka 40 millioner skal udvides, så flere kan byde ind, mener han.

”Der er jo andre end Danmarks Radio, der kan lave udsendelser, og vi vil have større mangfoldighed og udbudt flere kanaler,” siger Bertel Haarder til Altinget.

Han tilføjer samtidig, at der muligvis er et par nuværende kanaler, der skal lukkes.

Det er ikke første gang, at Bertel Haarder lufter sine tanker, om hvordan fremtidens licens skal skrues sammen. I debatten mod den unge VU’er i Herning gentog ministeren også sit ønske om, at licensen skal ned.

Bertel Haarder vil dog endnu ikke komme nærmere, hvor meget lavere han forestiller sig, licensen skal være. Det vil vise sig, når regeringen i det kommende år skal forhandle et nyt medieforlig på plads, der skal have virkning fra 1. januar 2019, hvor det nuværende medieforlig udløber.

De forhandlinger kommer også til at vende idéen om at omlægge noget af den obligatoriske licensbetaling til et abonnement.

”Det indgår absolut som en mulighed, at vi skal have et element af abonnement. Det er jo en gammel Venstre-tanke, at noget kan være standard for alle – altså et basisabonnement – og så kan man vælge noget til,” siger Bertel Haarder til Altinget.

Forrige artikel V-bagland er begejstret for Løkkes regeringsmanøvre V-bagland er begejstret for Løkkes regeringsmanøvre Næste artikel Unge liberale: LA må ikke glemme sine principper Unge liberale: LA må ikke glemme sine principper