Kommentar af 
Bertel Haarder

Bertel Haarder: Fort Europa må yde Marshall-hjælp til Afrika

KOMMENTAR: Den afrikanske befolkningstilvækst tvinger os til at lukke alle hullerne i ”hegnet”, som f.eks. proformaægteskaber på Ærø, skriver Bertel Haarder.

FOLKEHAV: Alene befolkningsudviklingen tilsiger, at problemet med uvelkomne flygtninge/migranter i Europa ikke går over, skriver Bertel Haarder.
FOLKEHAV: Alene befolkningsudviklingen tilsiger, at problemet med uvelkomne flygtninge/migranter i Europa ikke går over, skriver Bertel Haarder.Foto: Polfoto/Jacob Ehrbahn
Bertel Haarder
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I 2050 vil der være 2.400 millioner afrikanere, dobbelt så mange som i dag.

Selv om miraklet skulle ske, at alle afrikanske kvinder får adgang til prævention (mod kun 14 procent i dag i den folkerigeste stat, Nigeria), vil befolkningen vokse enormt, alene på grund af aldersfordelingen. Halvdelen af afrikanerne er under 25 år – i Niger er halvdelen under 15 år. Antallet af fødedygtige kvinder stiger eksplosivt.

Lad os se det i øjnene: Alene befolkningsudviklingen tilsiger, at problemet med uvelkomne flygtninge/migranter i Europa ikke går over. Det bliver ikke mindre, selv om Afrika udvikles økonomisk, for det er ikke de fattigste, der sætter kursen mod Europa. Og det gør kun ringe forskel, om Europa for eksempel tager en million flygtninge/migranter om året. Det hjælper ikke meget i det afrikanske folkehav.

Der er ingen vej udenom:

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 
Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til: [email protected]
Søren J. Damm, debatredaktør.

Her er virkelig brug for statsmandskunst. Det er vigtigere end at bruge alle kræfterne på småstramninger.

Bertel Haarder
MF, Venstre

1) Vi må yde en massiv ”Marshall-hjælp” til afrikanske lande, der tilbyder alle kvinder hjælp til familieplanlægning, og som tager deres egne borgere tilbage, når de afvises som asylansøgere. Disse lande kan til gengæld blive betydelige handelspartnere.

2) Vi må udbygge befæstningen af et ”fort Europa”, hvor flygtninge/migranter bliver sendt til EU- eller FN-opsamlingslejre og derfra til hjemlandet igen, bortset fra de få, der er personligt forfulgte.

På Ærø drejer det sig alene i år om 4.600 vielser, herunder en god del proformaægteskaber, der giver adgang til EU for ikke-EU-borgere.

Bertel Haarder

Det kalder på internationalt samarbejde. Desværre er de mest indvandrerbekymrede partier imod et sådant internationalt samarbejde, fordi de ikke har tillid til EU og FN.

Her er virkelig brug for statsmandskunst. Det er vigtigere end at bruge alle kræfterne på småstramninger.

Hullerne i ”hegnet” skal naturligvis lukkes. Det er for eksempel paradoksalt, at Danmark med de mest attraktive velfærdsgoder samtidig har den slappeste ægteskabspolitik med bugnende bryllupsforretninger.

På Ærø drejer det sig alene i år om 4.600 vielser, herunder en god del proformaægteskaber, der giver adgang til EU for ikke-EU-borgere. Åbne kasser og åbne grænser er ikke en god kombination.

Den lempelige kurs over for bl.a. nigerianske prostituerede kan også blive en adgangsvej ligesom nogle præsters dåbspraksis, der i kombination med Flygtningenævnets praksis vanskeliggør tilbagesendelser.

Hullerne må lukkes. Det er bare ikke nok.

-------------

Bertel Haarder, MF for Venstre. Blandt andet tidl. EP-medlem, kulturminister, undervisningsminister og europaminister. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00