Bertel Haarder opgiver job som generalkonsul

OPGIVET: Bertel Haarder opgiver jobbet som generalkonsul i Flensborg efter modstand.

Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Cecilie Gormsen

Tidligere kulturminister Bertel Haarder opgiver nu jobbet som generalkonsul i Flensborg, som han var blevet tilbudt, efter han røg ud af regeringen.

Men beslutningen om at lade Bertel Haarder overtage Generalkonsulatet i grænselandet har skabt modstand. Og det får nu den tidligere kulturminister til at opgive jobbet, som han for få uger siden kaldte et drømmejob.

”Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg glædede mig til at arbejde frem mod genforeningsjubilæet. Jeg er opvokset i Grænselandet. Jeg brænder for - og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for - mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på,” siger Bertel Haarder ifølge Jyllands-Posten.

”Jeg afslår tilbuddet og glæder mig til arbejdet i Folketinget, blandt andet med kulturen og det nordiske,” tilføjer han.

Allerede på dagen, hvor Bertel Haarder overdrog Kulturministeriet til den nye minister, Mette Bock, luftede han, at der var noget karrieremæssigt spændende i vente for ham. Og to dage senere kunne udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) med glæde meddele, at regeringen havde indstillet Bertel Haarder som ny generalkonsul i Flensborg fra september 2017. 

Men det har vakt uro og kritik i det dansk-tyske grænseland, at regeringen benyttede regeringsomdannelsen til at sparke den nuværende generalkonsul for Flensborg ud til fordel for Bertel Haarder, som blev vraget som minister.

Også den siddende generalkonsul Henrik Becker-Christensen, som siden 1998 har haft jobbet, var overrasket, fortalte han torsdag til Politiken. Han havde indtil i sidste uge regnet med at beholde jobbet, indtil han  skulle på pension.

"Jeg har altid været glad for arbejdet - det skal jeg blankt sige. Kort og godt er det en regeringsbeslutning, og jeg er embedsmand. Så er den ikke så meget længere for mit eget vedkommende. Men det er ikke noget, jeg selv har søgt," sagde han til Politiken.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024