Billedserie: En dag med Frank Jensen

REPORTAGE: Altinget fulgte med Frank Jensen på job en ganske almindelig dag som overborgmester for Københavns Kommune. Se fotoreportage fra dagen her. Fotograf: Rasmus Flindt Pedersen.

8:30: Afgang fra hjemmeadressen på Islands Brygge

Frank Jensen går det sidste stykke fra bilen og hen til sit nye kampagnekontor på Oslo Plads på Østerbro. 

9:00 - 9:45: Møde med Kampagnegruppen på det nye kampagnekontor på Østerbro

Lokalet er endnu sparsomt indrettet, da Frank Jensen har et af sine første møder med den kampagnestab, der skal hjælpe ham med at generobre posten som overborgmester ved kommunalvalget 21. november. Han starter med at briefe om den politiske situation og gør særligt meget ud af at fortælle, hvad der er op og ned i de eskalerende bandeoptøjer.

10:00 - 10:30: Møde på Rådhuset om ren luft

10:30 - 11:00: Møde på Rådhuset med adm. direktør og plandirektør i Økonomiforvaltningen

11:00 - 12:00: Læsning af sager på overborgmesterkontoret, Rådhuset

12:30 - 13:30: Møde som formand for Team Danmark om et nationalt elitesportscenter på Københavns Universitet

14:00 - 14:30: Fotografering i København S.

15:00 - 15:30: Kaffemøde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om forenkling af beskæftigelsesområdet

Frank Jensen vil overbevise beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om, at de mange stramme krav og regler på beskæftigelsesområdet er med til at hæmme kommunernes mulighed for at skaffe ledige i job.

16:00 - 17:00: “Book din overborgmester” – møde med 1. kreds’ repræsentantskab i BL om de almene boligers rolle i forhold til byens udvikling 

 

Overborgmesteren traver cirka 300 meter fra Rådhuset til Studiestræde, hvor Danmarks Almene Boliger har booket et møde. Repræsentanter fra organisationen vil vende emner som fortovsplads, bandeopgør og andelen af almene boliger i fremtiden.

17:15 - 17:45: Kort tale ved åbning af Copenhagen Cooking & Food Festival i Industriens Hus

"Dygtige kokke og iværksættere har på få år sikret København en unik placering på det gastronomiske verdenskort. Det er jeg som overborgmester utrolig glad og stolt over." Sådan indleder Frank Jensen sin knap fire minutters tale til åbningen af Copenhagen Cooking and Food Festival, hvor også fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og prinsesse Marie deltager.

18:15 - 18:50: Møde med beboere på Indre Nørrebro

19:00 - 20:30: Bankospil sammen med Socialdemokratiets 5. kreds på Nørrebro

"Første nummer er 36." Frank Jensen indtager hjemmevant rollen som bankovært, da han mødes med partisoldater i Koncertkirken på Blågårds Plads. Her spilles om præmier som bøger, brød fra Meyers Madhus og en guidet rundtur på Rådhuset med det socialdemokratiske byrådsmedlem Rune Dybvad.

20:50: Ankomst til hjemmeadressen på Islands Brygge

En 12 timers arbejdsdag er slut. Efter den sidste bankovinder er fundet i Koncertkirken på Nørrebro, drager Frank Jensen hjem til boligen på Islands Brygge.

Forrige artikel Frank Jensen – den evige kronprins, der blev kongen af København Frank Jensen – den evige kronprins, der blev kongen af København Næste artikel Ny overenskomst mellem det offentlige og de praktiserende læger Ny overenskomst mellem det offentlige og de praktiserende læger