Mikael Børsting
Mikael Børsting stopper som særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

Børsting stopper som spindoktor for Løkke

9. januar 2014 kl. 10:30
JOBSKIFTE: Mikael Børsting stopper som særlig rådgiver for Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen. Venstres nuværende pressechef Christian Hüttemeier overtager posten.
| Flere

Lars Løkke Rasmussen får ny særlig rådgiver. 

Efter fire år i Venstre stopper Mikael Børsting på posten som særlig rådgiver for Løkke.  

"Det er en stærk strategisk og analytisk tænker, der nu forlader Løkke. Mikael Børsting var med til at revitalisere Venstre, da partiet i slutningen af 2010 var håbløst bagefter S-­SF. Først med indførelsen af pointsystemet for familiesammenføringer, der i den grad pressede SF. Og siden med efterlønsforliget, der til S-­SF's store frustration inkluderede Radikale. De beslutninger var med til at vende udviklingen, så Venstre fik et betydeligt bedre valg end ventet i 2011 – mens Thorning og Søvndal omvendt fik en forgiftet sejr," siger Erik Holstein, Altinget.dks politiske analytiker. 

 

Mikael Børsting kom til Venstre i marts 2010, og han har været ansat både i Statsministeriet og Venstre som særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

Børsting skal fra 1. marts være public affairs direktør i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, som er et af Skandinaviens største partnerejede kommunikationsbureauer.  

"Et sandt mareridt"
At jobskiftet kommer netop nu, er ikke overraskende, vurderer Erik Holstein:

”Det er ikke overraskende, at Børsting går nu. For det er jo tydeligt for enhver, at Lars Løkke siden valget har været umulig at rådgive på det personlige plan. Der har været episoder, hvor Løkke helt uprovokeret har tændt af over for journalister, han har haft lige lovlig muntre aftener i byen, og så har der naturligvis været den absurde GGGI-­sag. Som rådgiver må det være et sandt mareridt, hvis man ikke kan få partiformanden til at opføre sig bare nogenlunde rationelt.” 

Mikael Børsting har tidligere været ansat som journalist på Politiken, Information, BT og Altinget.dk.

Hüttemeier ny særlig rådgiver
Venstres nuværende pressechef Christian Hüttemeier overtager posten som særlig rådgiver for Løkke.

"Christian Hüttemeier har været en udmærket pressechef, og han har som gammel Christiansborg-journalist gode kontakter til medierne. Men det bliver spændende at se, om han kan erstatte Børsting som egentlig strategisk rådgiver," siger Erik Holstein. 

Hüttemeier blev ansat i Venstre kort efter sidste Folketingsvalg, og inden da var han politisk reporter på Jyllands-posten. 

"Jeg har været fantastisk glad for at få muligheden for at være folketingsgruppens pressechef og chef for en gruppe meget kompetente medarbejdere. Nu får jeg en ny funktion, hvor jeg skal fortsætte arbejdet med at bringe Venstre tilbage til magten – og nu i endnu tættere samarbejde med Lars Løkke Rasmussen. Det glæder jeg mig meget til," siger Christian Hüttemeier i en pressemeddelelse. 

 

Christian Hüttemeier tiltræder sin nye stilling i dag og vil samtidig fungere som pressechef, indtil en ny pressechef er ansat, oplyser Venstre. 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK