Bolig-aktivist: Statsminister! Stop børsnoteringen af Nykredit

DEBAT: En truende børsnotering af Danmarks sidste kreditforening kommer nærmere dag for dag. Vi står til at miste en stor del af det, der engang var vores. Kære statsminister - liberalismen er gået for vidt.

Placeholder image
Foto: Martin Lehmann/ ritzau
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lars H. Nielsen

Medlem af bestyrelsen af Fair Bidragssats - Danmark

Statsminister! Det er 6 år siden, du holdt en stor grundlovstale på godset "Østergaard" og fortalte om en af dine personlige favoritter i Højskolesangbogen: Hans Vilhelm Kaalunds "Jeg elsker den brogede verden".

Du fortalte de tilhørende, at sangen blev skrevet "i tiden efter 1864 - en krig og en krise, der har sat sig dybe spor i den danske folkesjæl. Vi tabte en stor del af det, der engang var vores."

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til debat@altinget.dk 

I pengesager nærmer danskerne sig nederlaget til Tyskerne i 1864. En truende børsnotering af Danmarks sidste kreditforening kommer nærmere dag for dag. Vi står til at miste en stor del af det, der engang var vores. Den sidste kundeejede kreditforening er på vej på Børsen. Nu skal det være princippet: En aktie - en stemme i stedet for en mand - en stemme.

Læs også: Da boligejerne gik i krig mod bankerne og endte i strid med sig selv

Vi står til at miste en stor del af det, der engang var vores. Den sidste kundeejede kreditforening er på vej på Børsen.

Lars H. Nielsen, Medlem af bestyrelsen af Fair Bidragssats

En sag for statsministeren
Statsminister! Det er en sag for dig. For fem år siden udtrykte du stor respekt for vores forfædres kamp for demokrati i økonomi og politik med ordene:

"Kamp har samme betydning i dag, som da andelsbevægelsen skabte rammer om bøndernes frie selveje, arbejderbevægelsen sikrede ordentlige forhold for de mange, og kvinderne fik kæmpet sig til en lige plads i samfundet."

Du citerede Hans Vilhelm Kaalund sang fra 1877, hvor 5. vers lyder:

Kamp må der til, skal livet gro,

ej kamp blot for dagligt brød,

men kamp for frihed i liv og tro -

thi evig stilstand er død!

Samlet i optimistisk stædighed
Vi er mange tusinde boligejere, som er forsamlet på Facebook i det virtuelle fællesskab "Kritiske Interessenter i Nykredit og Totalkredit". Vi er samlet i den "optimistiske stædighed", som du hyldede i talen: "Livet er ikke altid let og udfordringerne store. På den anden side har vi muligheden for at kæmpe og ændre vores egen skæbne."

I 1970'erne diskuterede venstrefløjen "elevator-socialisme" og revolution. En debat om venstrefløjen "frivilligt" skulle give magten i et "socialistisk" samfund tilbage til "borgerskabet", hvis man mistede flertallet i befolkningen. Derfor er min appel til dig. Liberalismen er gået for vidt. Vi må tilbage til en mand - en stemme.

Lad os få "elevator-liberalisme" - Stop Nykredits børsnotering.

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

MF, stifter og politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser