Om  
Eik Dahl Bidstrup
Søren Fibiger Olesen

Borgmester bliver formand for Krifa

Eik Dahl Bidstrup har længe været ventet at skulle overtage den gule fagforenings formandspost. Nu er det blevet officielt. V-borgmesteren har meldt sig ud af Venstre for at signalere politisk uafhængighed og overtager efter Søren Fibiger Olesen, der har siddet på posten i 20 år.

Eik Dahl Bidstrup bytter borgmestertaburetten i Dragør ud
med formandsposten for Krifa.
Eik Dahl Bidstrup bytter borgmestertaburetten i Dragør ud med formandsposten for Krifa.Foto: Pressefoto
Max Læbo Wulff

På Krifas repræsentantskabsmøde fredag den 28. maj blev Eik Dahl Bidstrup valgt som ny formand for fagforeningen.

Det skriver Krifa i en pressemeddelelse.

At Eik Dahl Bidstrup står tilbage som den, der sætter sig på formandsstolen, er ikke den store overraskelse. Han blev nemlig indstillet i februar måned, og han var den eneste kandidat til posten.

”Der er behov for en fagforening, der ikke alene fokuserer på den enkelte lønmodtagers rettigheder, men lige så meget på deres trivsel og arbejdslyst. Den dagsorden ser jeg frem til at stå i spidsen for sammen med Krifas mange dygtige medarbejdere”, udtaler den tiltrædende formand i en pressemeddelelse.

De sidste syv år, har Eik Dahl Bidstrup været borgmester i Dragør Kommune for partiet Venstre. Men nu melder han sig ifølge pressemeddelelsen ud af Venstre, da han ønsker at være politisk uafhængig i sin ny rolle som Krifa-formand.

Det bliver formentlig Helle Barth (V), overtager borgmesterposten i Dragør Kommune – i hvert fald efterårets kommunalvalg.

Eik Dahl Bidstrup overtager formandsposten efter Søren Fibiger Olesen, der har siddet på posten i nu 20 år – og som allerede for et år siden udtalte, at han ikke ville blive siddende længere end 20 år. Dengang skrev Altinget et portræt af den nu afgående formand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eik Dahl Bidstrup

Ejerleder af udviklings- og rådgivningsfirmaet SpecialistDanmark, fhv. borgmester (V), Dragør 2014-21 og fhv. formand for Krifa 2021-22
M.A.Min. (Organisatorisk ledelse og teologi)

Søren Fibiger Olesen

fhv. formand, Krifa, fhv. formand, The World Organization of Workers
fotohandler (1980)

0:000:00