Borgmester efter udvalgsmøde: Nemlig.com-ejer får dagbøder og ny deadline

Københavns Sundheds- og Omsorgsudvalg vil opkræve dagbøder og tilbageholde vederlag, indtil Nemlig.com's moderselskab Intervare A/S møder kommunens krav om lønforhold og dokumentation. Socialudvalget stemmer om beslutningen onsdag.

"Jeg tror, jeg taler for de fleste politikere på Københavns Rådhus’ vegne, når jeg siger, at tålmodigheden med Intervare er mere end tyndslidt," siger Københavns Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).
"Jeg tror, jeg taler for de fleste politikere på Københavns Rådhus’ vegne, når jeg siger, at tålmodigheden med Intervare er mere end tyndslidt," siger Københavns Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

"Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har besluttet at give Intervare en allersidste chance for at leve op til de løn- og ansættelsesvilkår, de har forpligtet sig til, og det skal ske inden 1. november, ellers er løbet kørt."

Sådan lyder det fra sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), efter hun mandag aften deltog i et ekstraordinært møde i Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Her blev det besluttet, at Nemlig.com-ejeren Intervare fra på onsdag kan se frem til både dagbøder og tilbageholdte vederlag, indtil virksomheden efterlever en række krav fra kommunen. 

Beslutningen er betinget af, at Socialudvalget onsdag stemmer for samme løsning. Sker det, vil kommunen for det første opkræve dagbøder på sammenlagt 7.200 per arbejdsdag, indtil Intervare dokumenterer efterbetalingen af otte chauffører, sender løndokumentation for hele kontraktperioden og redegør for, hvordan de fremover vil sikre et sikkert arbejdsmiljø.

For det andet vil udvalget tilbageholde det månedlige vederlag til Intervare på cirka 400.000 kroner op til et samlet tilbagehold på 3,2 millioner kroner. Beløbet skal sikre den samlede estimerede efterbetaling til chaufførerne.

Vi har ikke oplevet andre leverandører i Københavns Kommune, der ikke har bragt forhold i orden, efter vi har påpeget mangler.

Sisse Marie Welling (SF)
Sundheds- og omsorgsborgmester, Københavns Kommune

Sundheds- og Omsorgsudvalget giver Intervare indtil 1. november til at efterleve kravene. 

Konflikten mellem Københavns Kommune og Intervare har buldret i flere måneder

Intervare, der er moderselskab til Nemlig.com, bringer dagligvarer ud til Københavns Kommunes ældre og syge borgere. I foråret viste en stikprøveundersøgelse af Intervare, at otte chauffører har fået for lidt i løn og haft uacceptable arbejdsvilkår.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00