#dkpol: Nu kan dårlig ledelse vælte en politiker

Hvad handler Cecilia Lonning-Skovgaards fald som borgmester i København egentlig om? Det spørgsmål kaster Esben Schjørring og Jakob Nielsen sig over i ugens dkpol, hvor de også kommer ind på sundhedsreformen og hvordan det er lykkedes Danmark at blive største modtager af dansk ulandsbistand. Lyt med her eller i din podcastapp.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

#dkpol går live! Køb billetter til arrangementet 17. maj på Hotel Cecil – på Ticketmaster lige her.

Endnu en dramatisk uge i dansk politik går på hæld. Cecilia Lonning-Skovgaard blev forhenværende københavnsk beskæftigelsesborgmester i denne uge efter et langt, kaotisk og skandaleramt forløb. Det handler både om dårlig politisk ledelse, og om at arbejdsmiljø i politisk ledede organisationer er blevet et felt for magtkamp.

Sådan lyder analysen fra chefredaktør Jakob Nielsen og politisk redaktør Esben Schjørring i denne uges #dkpol. Her dykker de også ned i Socialdemokratiets forhold til sundhedspolitik, og om den nye reform egentlig lykkes med at løse de problemer for dansk sundhed, der trænger sig på. Ligesom de ser på magtkampen mellem borgerlige og socialdemokrater om, hvem der egentlig er bedst til sundhed. 

Og så runder de paradokset i, at dansk bistand til ulande nu skal finansiere udgifterne her i landet til de ukrainske krigsflytgninge. Lyt med øverst i denne artikel eller der, hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Rettelse: I udsendelsen nævnes det, at Sundhedsministerens pressemøde om et sundhedsudspil var placeret klokken 17 af hensyn til TV2 News. Den oplysning var ikke korrekt, og Altinget beklager at have viderebragt den.

Læs også

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

0:000:00