Borgmesterens sommerferie: Uffe Jensen (V)

SOMMER UDEN POLITIK: Odders Uffe Jensen tager på ø-hop i det danske sommerland, gerne med en god krimi og familien ved sin side. Læs med i den tredje udgave af Altingets sommerferiekalender, hvor vi i dag hører om den jyske V-borgmesters ferie. 

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?

Jeg forsøger i al fald at holde fri det meste af juli – og min klare ambition er, at det bliver uden politik. Jeg planlægger efter at have mest muligt færdigt før ferien. Og så nyde en velfortjent sommerferie uden politik.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?

Det bliver Danmark i år. Fanø, Samsø og Skagen. Vi har bil med – men cykler bagpå. Der er lagt op til en herlig afslappet ferie, gode cykelture, lækker mad og ren afslapning. Vi nyder alle tre steder rigtig meget.

Hvad bruger du din sommerferie på, og med hvem?

Jeg vil gerne være lidt aktiv. Udover at cykle og læse bøger, som jeg ikke når til daglig, vil jeg gerne gå ture ved havet, finde ud af, hvor vi skal spise frokost eller aftensmad og tilsvarende afslappede ting – eksempelvis en middagslur i solen.

Det meste af ferien foregår med min hustru. Noget af tiden får vi også besøg af venner eller er sammen med vores voksne døtre og deres kærester. Nærvær og fælles oplevelser med familien er dejligt.

Og så ser jeg frem til bare at sidde med kaffekoppen og nyde morgenmaden ekstra længe, samtidig med at vi skuer ud over havet – forhåbentlig i en lækrog udenfor med et par aviser og nyder livet.

Hvilke film eller serier vil du anbefale til en regnvejrsdag?

Jeg elsker Matador – den serie er bare evigt aktuel. Ungerne griner ad mig over det. Ellers går vi meget i biografen og kan lide et bredt udsnit af film.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?

Ferier er for mig lig med at læse bøger. Det nyder jeg –  for jeg når det ikke til daglig. Jeg kan anbefale krimier af Sissel Jo Gazan, Elsebeth Egholm eller Martin Bech, som alle tre er super gode.

Eller også Puk Damsgaards Ser du månen Daniel, som jeg nærmest slugte sidste år på en strand på Cypern. Den er rigtig god – og ufatteligt afslappende, selv når det undervejs i kapitlerne er vildt spændende.

Hvad er dit bedste sommerferie-minde?

Familieferie på Cuba, eller måske primitiv hike-vandring med kone og døtre ved Ayers Rock i Australien og mad over bål.

Har du opskriften på en god sommerdrink?

Nej, men Mojito lærte vi for alvor at drikke på Cuba. Den er god.

Hvilken sang er indbegrebet af dansk sommer for dig?

Bryan Adams' Summer of 69. Den sang er simpelthen bare sommer. Jeg forbinder sangen med ferie, den bedste tid på året, sidste skoledag og bliver altid glad, når jeg hører den sang. Nyder at høre den højt – både her på kontoret, men også i bilen på vej til eller fra et møde. Så bliver der trommet i rattet og sunget med.

Forrige artikel Politisk overblik: Radikalt burkaforbud tur/retur Politisk overblik: Radikalt burkaforbud tur/retur Næste artikel Prøv quizzen: A for Atomvalg, Auken og Alberti Prøv quizzen: A for Atomvalg, Auken og Alberti
Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

ÆLDREVELFÆRD: Ældreområdet har indtil nu ligget lavt prioriteret hos regeringen, men mediestorm om dårlige forhold på plejehjem giver støttepartier blod på tanden forud for efterårets finanslovsforhandlinger.