Bred opbakning til S-forslag om 1.000 nye Skat-ansatte

SKAT: Socialdemokratiet vil tilføre Skat 1.000 nye medarbejdere, og et flertal uden om regeringen bakker op. 

Der skal sættes hårdt ind mod skattesnyd.

Det mener Socialdemokratiet, der nu foreslår at ansætte 1.000 nye medarbejdere i Skat, som intensivt skal arbejde med at nedbringe skattesnyd i Danmark.

I et nyt udspil foreslår Socialdemokratiet, at de nye medarbejdere skal arbejde fra fire nye skattecentre, hvor et skal placeres på Fyn, et på Sjælland, Lolland eller Falster og to skal ligge i Jylland.

Handler om retfærdighed
Ifølge Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen handler forslaget om retfærdig:

”Vi har et samfund, der bygger på en kontrakt om, at vi alle bidrager med det, vi skal,” siger Mette Frederiksen til Fyens.dk.

”Vi ser, at den kontrakt bliver undermineret af blandt andet sagerne om udbytteskat og Panama-papirerne. Folk mister tillid til myndighederne, og den skal vi have genopbygget,” fortsætter hun.

Læs også: Overblik: Her er Skats redningsplan

Ifølge Socialdemokratiets beregninger vil forslaget komme til at koste 750 millioner kroner om året, men allerede to år efter udvidelsen af medarbejderstaben, forventer partiet, at planen vil begynde at give overskud. Og frem mod 2030 vil merudgifterne til de nye regionale skattecentre årligt betale sig selv tilbage fem gange.

Bred opbakning
Forslaget møder bred opbakning. Hos Enhedslisten er skatteordfører Rune Lund glad for det nye forslag, og det lægger sig i forlængelse af Enhedslistens eget ønske fra sidste år om at tilføre Skat mindst 1.000 nye medarbejdere.

”Enhedslisten meldte allerede ud i efteråret 2016, at vi ønskede at ansætte mindst 1.000 nye medarbejdere til skattekontrollen i Skat. Så vi bakker op om S her,” siger Rune Lund i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Men vi mener virkelig mindst. For det er ikke tallet, der er afgørende. Det afgørende er, at vi skal ansætte det nødvendige antal medarbejdere, fordi vi simpelthen ikke har råd til at lade være,” siger han.

Læs også: Skats topchef fritstilles øjeblikkeligt

Dansk Folkeparti støtter også Socialdemokratiets ønske, og partiets skatteordfører Dennis Flydtkjær fortæller ifølge Berlingske, at der skal sættes mere ind over for blandt andet kontrollen med moms og svindel med for eksempel afgifter på slik.

Minister vil indgå i åben dialog
Også SF bakker op om forslaget, fortæller gruppeformand Jacob Mark på Twitter:

”Godt at S foreslår flere ansatte i skat. SF bakker op,” skriver han på Twitter.

Skatteminister Karsten Lauritzen fortæller ifølge TV 2, at han går ind i ”en fri og konstruktiv dialog” om forslaget. Han er dog ikke umiddelbart klar til at blåstemple Socialdemokratiets regnestykke. Her henviser han til, at hvis udgifterne til ansættelserne af de nye Skat-medarbejdere havde tjent sig selv fem gange hjem, så havde Lauritzens socialdemokratiske forgænger på posten formentlig selv iværksat det.

Socialdemokratiets plan lægger sig oven på den genopretningsplan, som regeringen i november vedtog sammen med S, R og DF. Her blev der tilført 2.000 nye medarbejdere i Skat og investeret syv milliarder kroner.

Forrige artikel Løkke: Folkeskolen har svigtet de svageste børn Løkke: Folkeskolen har svigtet de svageste børn Næste artikel Ny måling: Danske medier kæmper med troværdigheden Ny måling: Danske medier kæmper med troværdigheden