Brian Mikkelsen ansætter særlig rådgiver

SPIN-NYT: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har fundet sin nye særlige rådgiver hos energikoncernen SE.

Placeholder image
Foto: Pressefoto - Erhvervsministeriet

Jes B. Christensen er ansat som ny særlig rådgiver for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Den nye rådgiver glæder sig til at bistå den erhvervsminister i arbejdet med "at fremme vækst og gode vilkår for dansk erhvervsliv."

"Jeg ser særligt meget frem til at beskæftige mig med den digitale omstilling, som bliver en meget vigtig dagsorden for erhvervslivet de kommende år," siger Jes B. Christensen i pressemeddelelsen.

Jes B. Christensen kommer fra en stilling som ansvarlig for Public Affairs og Internationale Relationer i energikoncernen SE, der også omfatter televirksomheden Stofa.

Tidligere har han også været CEO hos Fjernvarmeindustrien og arbejdet hos Udenrigsministeriet, hvor han blandt andet har været udstationeret på den danske ambassade i Beijing.

Han er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet.

Brian Mikkelsen er den første af trekløverregeringens nye ministre, der har ansat en særlig rådgiver. Derudover har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fået ny, efter hans tidligere rådgiver Frank Laybourn har fået nyt job. Læs mere om det her.

En række af de andre ministre fra den tidligere rene V-regering har beholdt deres rådgivere. Men forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og finansminister Kristian Jensen (V) har som følge af nye regler for antallet af særlige rådgivere afskediget en af deres tidligere rådgivere. Det kan man læse mere om her.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser