Brian Mikkelsen går igen efter international toppost

KANDIDAT: Konservatives Brian Mikkelsen stiller op til vicepræsidentvalget i det internationale dopingagentur WADA.

Konservatives Brian Mikkelsen er blandt kandidaterne, når det internationale dopingagentur WADA skal vælge ny vicepræsident.

Det bekræfter den konservative politiker på sin Facebookprofil.

”Jeg er den danske regerings kandidat til posten som vicepræsident for WADA,” skriver han og fortsætter:

”Kampen mod doping, beskyttelse af de rene udøveres rettigheder og fremme af fair konkurrencer har gennem hele min politiske karriere fyldt meget.”

Brian Mikkelsen har tidligere siddet i WADA's eksekutivkomité i seks år, og fra 2004 til 2006 var han vicepræsident. Han trak sig i 2008, fordi arbejdet som justitsminister tog al tiden.

Til Ekstra Bladet uddyber Brian Mikkelsen, at det er kulturminister Bertel Haarder (V), der har opfordret ham til at stille op.

Tre europæiske kandidater
Brian Mikkelsen tror ikke på, at man nogensinde kommer doping helt til livs.

”Men det er vigtigt, at lande og idrættens organisationer arbejder sammen i WADA for at begrænse det mest muligt. Jeg har i min tid som sportens minister været meget opmærksom på doping. Og som justitsminister blev det tydeligt for mig, hvor tætte forbindelser der er mellem handel med dopingmidler og narkotika – og med organiseret kriminalitet i det hele taget,” siger Brian Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Fristen for at melde sit kandidatur løber ud i dag fredag. Ud over Brian Mikkelsen har den norske kulturminister, Linda Hofstad Helleland, meldt sit kandidatur, ligesom også Valérie Fourneyron, der er tidligere fransk sportsminister, er kandidat. De europæiske lande skal senest på onsdag være nået til enighed om én fælles kandidat.

Skulle Brian Mikkelsen blive valgt til posten som WADA-vicepræsident, fortsætter han stadig i Folketinget.

Forrige artikel Regeringen presses fra alle sider: Stop sparekniven på erhvervsskolerne Regeringen presses fra alle sider: Stop sparekniven på erhvervsskolerne Næste artikel Alternativet lancerer nyt medie Alternativet lancerer nyt medie