Brian Mikkelsen indvier Altingets nye erhvervsmedie: Vi kan sagtens skabe mere udvikling i dansk erhvervsliv

NYT MEDIE: Fra Altingets gård trykkede Dansk Erhvervs direktør onsdag morgen på knappen, som sendte Altinget Erhverv i luften med sit første nyhedsbrev. Fra udspil til høringsfase og forlig vil det nye nichemedie stille skarpt på den politik, som påvirker erhvervslivets vilkår.

Karl Emil Frost

Altingets nye erhvervsmedie blev onsdag morgen lanceret fra Altingets gård.

Her var det den tidligere konservative erhvervsminister og nuværende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, der sendte det allerførste nyhedsbrev ud til læserne.

Flankeret af erhvervsredaktør Christoffer Lund-Hansen fortalte Brian Mikkelsen indledningsvis, at Dansk Erhverv har fulgt arbejdet med etableringen af det nye medie med stor interesse.

Og erhvervsorganisationen meldte sig da også hurtigt på banen som Altinget Erhvervs første abonnent.

”Det er rettidig omhu, at vi abonnerer på et medie som Altinget Erhverv. Jeg er super glad for, at vi er nummer uno,” sagde Brian Mikkelsen.

Hilser nichemedie velkommen
Der er nemlig positivt, at der nu er kommet et medie, som stiller særligt skarpt på erhvervspolitikken og virksomhedernes vilkår, lød det fra Brian Mikkelsen.

Faktisk er det nye erhvervsmedie ”meget vigtigere” end Altingets 24 resterende nichemedier, påpegede Brian Mikkelsen med et slet skjult smil.

”For hvad finansierer de områder, som jeres 24 andre medier dækker? Det gør erhvervslivet gennem arbejdspladser og produktion, og derfor er erhvervslivets rammevilkår så vigtige,” lød det.

Ved lanceringen benyttede han også lejligheden til at nævne nogle af de områder, hvor han mener, erhvervslivet kan styrkes.

Blandt andet rummer digitalisering, grøn omstilling og styrkelse af samarbejdet mellem det offentlige og private et uudnyttet potentiale, understregede Brian Mikkelsen.  

”Hvis vi udnytter de styrkepositioner, så kan vi sagtens skabe endnu mere innovation og udvikling i dansk erhvervsliv,” sagde han.

Herefter gav sit bud på, hvor politikerne med fordel kan sikre bedre vilkår for danske virksomheder:

”Det er afgørende, at vi får et fradrag for at investere i forskning og udvikling i Danmark. Hvis man får større fradrag for at investere, så investerer virksomhederne i Danmark og ikke i andre lande. Og hvis vi får høvlet den danske aktiebeskatning ned, så ved vi, at der vil blive investeret yderligere i startup virksomheder.”

Fokus på politiske dagsordener
Også Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, tog ordet, da der blev sat strøm til det nye medie. Her slog han fast, hvad der bliver Altinget Erhvervs kerneopgave.

Nichemediet vil fokusere på hele den politiske proces fra udspil til høringsfase og forlig. Og dermed kommer Altinget ikke til at konkurrere med de store aviser om at komme først med seneste nyt om aktiekurser og kvartalsregnskaber.  

”Vi siger med et glimt i øjet, at erhverv er meget mere end børsen business og finans. Det er selvfølgelig en drillende hilsen til vores gode kollegaer og konkurrenter på de store erhvervsaviser. Men det er også sagt i respekt for det store arbejde, som de aviser gør for at følge aktiemarkederne, finanssektoren og kvartalsregnskaberne,” sagde Jakob Nielsen og tilføjede:

”Det er et arbejde, vi ikke kan konkurrere med, og derfor er vores medie ikke en erstatning for de erhvervsmedier, vi kender. Vi er et nichemedie, hvor vi kommer til at have fuld fokus på de politiske dagsordener, der påvirker erhvervslivets vilkår. Og vi kommer til at lægge hus til den direkte debat mellem politikere og erhvervsliv.”

Og med Brexit og coronakrise kommer det ikke til at skorte på politiske dagsordener at tage fat på, konstaterede Altingets erhvervsredaktør, Christoffer Lund-Hansen, som nu for alvor tager hul på arbejdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

0:000:00