Brian Mikkelsen vil samle en kriseramt kultursektor

PARAPLY: Onsdag mødes nøgleaktører fra kulturområdet hos Dansk Erhverv. Administrerende direktør Brian Mikkelsen håber at kunne skabe et "mere formaliseret netværk", som kan råbe politikerne op.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Dansk kultur er i krise.

Der er brug for et styrket samarbejde. Der er brug for nogle, der handler. For vi har nogle kulturerhverv, som er i krise no matter what.

Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv

Derfor er der behov for en stærkere stemme, som kan råbe politikerne op. Særligt set i lyset af coronakrisen, der fortsat udfordrer både biografer, spillesteder, sportshaller og teatre, som alle efterspørger bedre løsninger hos de folkevalgte.

Og den stemme kan kulturlivets brancheorganisationer finde i Børsen, hvor Dansk Erhverv holder til. Sådan lyder det fra erhvervsorganisationens administrerende direktør og tidligere konservative kulturminister, Brian Mikkelsen.

"Der er brug for et styrket samarbejde. Der er brug for nogle, der handler. For vi har nogle kulturerhverv, som er i krise no matter what,” siger han.

Derfor har han inviteret "en kreds af nøgleaktører på kulturområdet" til et lukket møde i Børsen onsdag 2. september. Her skal de drøfte, hvordan kulturlivet kan blive samlet under én paraply, hvor "man samarbejder med udgangspunkt i nogle stærke brancheorganisationer".

"Jeg håber på, vi kan få samlet alle de forskellige kulturaktører i et mere formaliseret netværk og få en kraftfuld stemme for kulturen, som kan påvirke politikerne til at sikre kulturen bedre vilkår," siger Brian Mikkelsen.

Læs alle Brian Mikkelsens tanker om kulturen og et styrket samarbejde i Altinget Kulturs store interview.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Jon Stephensen

MF (løsgænger)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1990), arkitekt (Det Kgl. Danske Kunstakademi 1984)









0:000:00