Britt Bager mister statsrevisorpost før tid

UDSKIFTNING: Venstre-ledelsen har besluttet, at partiets statsrevisor Britt Bager skal afgive sin post til Troels Lund Poulsen (V).

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Cecilie Bech Rønsholt

Tidligere politiske ordfører for Venstre Britt Bager er blevet frataget sin post som statsrevisor per 1. oktober - et år før tid.

Det vil sige, at hun skal afgive sin post til finansordfører Troels Lund Poulsen (V), der overtager, når hun går på barsel.  

Det skriver Politiken.

Posten som statsrevisor er en eftertragtet  og prestigefyldt bibeskæftigelse i Folketinget, som honoreres med en månedlig løn på 27.255 kroner. De nuværende seks statsrevisorer er udpeget fra 1. oktober 2018 til 1. oktober 2022.

Britt Bager fortæller til avisen, at hun har været rigtig glad for arbejdet og gerne havde fortsat på posten. Og at hun ikke har kunnet få at vide, hvorfor hun skal udskiftes før tid.

Håber ikke, barsel har betydning
Gruppeformand Karsten Lauritzen kalder det "naturligt", at man skifter ud på en række poster, herunder statsrevisorposten.

Med til historien hører, at Britt Bager, som er kultur- og medieordfører, er gravid og har termin i begyndelsen af oktober, men vil udskyde sin barsel, indtil medieforhandlingerne er på plads. 

"Nu ved jeg jo ikke, hvor lang tids barsel jeg holder. Det skal selvfølgelig være sådan, at man kan gå på barsel og komme tilbage til det, man har. Nu er der så et sammentræf i datoerne, men jeg håber ikke, at det er det, at jeg går på barsel, der har haft betydning for det," siger hun.

Hendes statsrevisorkollega Jens Rohde (R), som også er medlem af Folketingets Præsidium, skriver på Twitter, at han undrer sig over, at man kan tillade sig at fratage en statsrevisor sin post midt i perioden. Derfor vil han nu tage sagen op i præsidiet. 

 

Læs også
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Britt Bager

Fhv. MF (K)
master i journalistik (SDU 2011), cand.jur. (Aarhus Uni. 2012), cand.soc. (CBS 2013)