Antallet af praktikpladser skal overvåges

RENOVERING: Partierne bag den nye aftale om at give grønt lys til almene renoveringer for yderligere fire milliarder kroner vil have kontrol med, hvor mange praktikpladser aftalen fører til.
Foto: Colourbox.com
Mads Bang
Boligminister Carsten Hansen (S) fik en aftale om renovering i den almene sektor på plads i går. En nyskabelse i aftalen er et punkt om, at udviklingen i antallet af lærepladser skal overvåges.

Dansk Folkepartis boligordfører Karina Adsbøl er godt tilfreds med, at det er kommet med i aftalen.

"På den måde kan vi justere, hvis det viser sig, at renoveringsarbejdet ikke kaster nok praktikpladser af sig til vores unge. Der er alt for mange, der står uden praktikplads lige nu, og det vil vi i Dansk Folkeparti gøre noget ved," siger Karina Adsbøl i en pressemeddelelse. Hun understreger, at hun gerne var gået længere.

"Vi havde meget gerne set, at det i aftalen blev sikret, at disse arbejdspladser i udpræget grad kom på danske hænder, men det er der desværre ikke flertal for," siger hun i meddelelsen.

Boligminister Carsten Hansen (S) har sympati for Karina Adsbøls hensigt, men har afvist at det kan lade sig gøre.

"Det er et spørgsmål om, hvor meget man kan bestemme over de penge, som jo er lejernes. Og det betyder, at det faktisk ikke er noget, vi kan bestemme," siger boligministeren, som fremhæver den aktivitet, der kommer ud af at renovere de godt 11.000 boliger, som får glæde af Landsbyggefondens større ramme.

Fokus på regioner
Venstres boligordfører Louise Schack Elholm er også glad for, at aftalen kom på plads, så renoveringerne i de almene boliger kan sættes i gang.

Louise Schack Elholm forklarer, at hun i forhandlingerne har haft fokus på, at midlerne fra Landsbyggefonden skal fordeles mere jævnt i de forskellige regioner. Det er ikke skrevet ind i selve aftalen, men det er noget, der vil være opmærksomhed på i fremtiden.

"Region Sjælland var underrepræsenteret, og nu har Landsbyggefonden taget initiativ til en møderække med boligselskaberne i regionen," siger Louise Schack Elholm, som forventer, et større fokus på boliger fra 1980.

I år er der afsat 573 millioner kroner til renoveringer, mens det største beløb er til de almene boligselskaber i Region Midtjylland, som der er afsat næsten to en halv milliard kroner til i år.

Dokumentation
Renoveringsrammens fordeling på regioner 2013

Nedenstående tal viser fordelingen af renoveringsrammen, efter den er forhøjet med de 4 mia. kroner.

 Afsat 2013  
 RegionMio. kr.
 Pct
 Hovedstaden 1.825 30
 Sjælland 573 9
 Syddanmark 829 13
 Midtjylland 2.407 39
 Nordjylland 5319
 I alt 6.165 100

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

Louise Schack Elholm

MF (V), fhv. kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00