Carl Holst fortryder nej tak til vederlag på over 300.000 kroner

LØN: Venstres tidligere forsvarsminister fortryder i dag, at han tilbage i 2015 gav efter for presset og takkede nej til over 300.000 kroner i eftervederlag.

Carl Holst (V) mener selv, at han skulle have beholdt sit vederlag fra tiden som regionsformand.
Carl Holst (V) mener selv, at han skulle have beholdt sit vederlag fra tiden som regionsformand.Foto: Claus Bonnesen/ritzau
Mette Pabst

Folketingsmedlem Carl Holst (V) ærgrer sig over, at han i sin tid som forsvarsminister frasagde sig at modtage vederlag på over 300.000 kroner.

Det siger han i et interview med TV 2.

"Det var en forkert beslutning, men den var nødvendig, fordi der kom så meget fokus på det, at jeg var bange for at skade mit parti," siger Carl Holst.

Skulle have stået fast
Sagen om Carl Holsts vederlag rullede tilbage i sommeren 2015, da det kom frem, at den daværende forsvarsminister Carl Holst ved siden af sin ministerløn modtog et eftervederlag på 800.000 kroner fra sin tid som formand for Region Syddanmark.

I første omgang stod Carl Holst fast på retten til sit eftervederlag.

"Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet. Der er derfor ikke tale om dobbeltløn," skrev han dengang på sin Facebook-profil.

Men to uger efter sagens start bukkede Carl Holst alligevel under for presset og meddelte, at han ville frasige sig den del af vederlaget, som han endnu ikke have modtaget, svarende til 347.000 kroner.

I interviewet med TV 2 fortæller han, at han den dag i dag fortryder beslutningen.

Så du skulle have stået fast?

"Ja, det skulle jeg," siger Carl Holst i interviewet.

Savnede opbakning
Samtidig med at Carl Holst fortryder sin beslutning, undrer han sig over, at ingen politikere kom ham til undsætning, da sagen rullede.

"Jeg undrede mig over, at der ikke var nogen på tværs af partierne, der sagde, ’hvad er det egentlig, I har gang i?’ Gør han noget ulovligt? Nej. Følger han reglerne? Ja. Er der andre, der har været omfattet af det? Ja," siger han i interviewet til TV 2.

Som en direkte konsekvens af sagen om Carl Holsts eftervederlag, har det siden 1. januar 2017 ikke været muligt for fratrådte borgmestre, regionsrådsformænd eller udvalgsformænd at få et eftervederlag, hvis de bliver folketingsmedlemmer eller ministre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00