Carl Holst klar til at genopstille til Folketinget

NAVNENYT: Venstre i Esbjerg Omegn vil genopstille tidligere forsvarsminister Carl Holst (V). Det meddeler partiet, efter Rigsadvokaten fredag besluttede ikke at rejse tiltale mod Holst.

Carl Holst er nu klar som Venstres spidskandidat i Esbjerg Omegn. Snarest muligt indkalder kredsbestyrelsen til opstillingsmøde, hvor de sidste formaliteter skal ordnes, oplyser DR Syd.

Sædvanligvis har Venstre sine kandidater klar et år efter folketingsvalg, men Esbjerg Omegn fik dispensation på grund af sagen mod Carl Holst. En sag, der kostede Holst jobbet som forsvarsminister.

Fredag meddelte Rigsadvokaten, at der ikke var grundlag for at rejse straffesag mod den tidligere formand for Region Syddanmark. Dermed er vejen banet for, at V-profilen kan genopstille til Folketinget ved næste valg.

”Carl Holst har meldt sig klar, og i bestyrelsen er der fuld opbakning til, at han fortsætter som vores folketingskandidat,” siger formand for Venstre i Esbjerg Omegn, Jens Vind, til DR.

Belastende sager
Holst blev valgt til Folketinget i 2015 og gik dermed af som formand for Region Syddanmark. Samtidig blev han udnævnt til forsvarsminister.

Der gik dog ikke længe, inden de dårlige sager begyndte at rulle. Carl Holst fik kritik for, at han, i tråd med reglerne, stod til at få et års eftervederlag fra Region Syddanmark samtidig med sin løn som folketingsmedlem og minister. Efter noget tid besluttede Holst at frabede sig en del af eftervederlaget.

Dertil kom en sag om hans rådgiver i regionen, Christian Ingemann, som angiveligt havde hjulpet Holst med at drive valgkamp til Folketinget. Rigsadvokaten kom frem til, at reglerne ikke var blevet overtrådt, fordi Ingemann havde stor frihed i forhold til at tilrettelægge sin arbejdstid*.

Holst trak sig som minister og tog senere tre måneders orlov fra Folketinget. Efter 18 måneders efterforskning kom Rigsadvokaten altså frem til, at der ikke var grundlag for at rejse tiltale mod Carl Holst, der altså ved næste valg kan kæmpe om vælgernes gunst i Esbjerg.

*Altinget har rettet dette afsnit. Tidligere stod der i artiklen, at Christian Ingemann ikke måtte hjælpe Carl Holst med valgkampen til Folketinget, men Rigsadvokaten konkluderede netop, at loven ikke var overtrådt. Vi beklager fejlen.

Forrige artikel Det sker i EU: Minister-rend på Malta, Dieselgate og Brexit-følger Det sker i EU: Minister-rend på Malta, Dieselgate og Brexit-følger Næste artikel Kendt tv-vært bliver LA-pressechef Kendt tv-vært bliver LA-pressechef