carlh
Regionsrådsformand Carl Holsts næste kariereskridt i Venstre kan blive som partisekretær eller som folketingsmedlem, skriver Jarl Cordua.

Carl Holst nævnes som ny V-partisekretær

27. december 2010 kl. 10:16
HOLST: Regionsrådsformand Carl Holst (V) nævnes af den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua som ny partisekretær - eller nyt folketingsmedlem.
| Flere

Alle poster er tilsyneladende i spil i de to regeringspartier V og K, der i aktuelle meningsmålinger står til at tabe valget i 2011.

Nu inddrages også regionsrådsformand Carl Holst (V), Syddanmark, i spillet. Det sker i en analyse af den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua til Altinget | Christiansborg. Han vurderer, at 39-årige Carl Holst enten har planer om at stille op  til Folketinget - eller at blive ny partisekretær i Venstre efter Jens Skipper Rasmussen: 

"En anden idé, som cirkulerer, er at gøre Holst til Venstres partisekretær efter valget - uanset udfaldet. Holsts helt store force er hans store netværk i det "jyske Venstre", men også i det fynske Venstre. Hans indflydelse på denne del af partiorganisationen har han demonstreret gennem de sidste 15 år ved at blive valgt som nr. 1 eller 2 til hovedbestyrelsen under afstemningen på partiets landsmøde," skriver Jarl Cordua.

Om Carl Holsts alternative vej som nyt folketingsmedlem skriver han: 

"Midt i det hele bekræfter flere kilder historien om, at også Syddanmarks regionsrådformand Carl Holst har planer om at stille op til Folketinget. Konkret overvejer han en ledig kreds i Odense og i Tønder.

Holst kan formentlig blive valgt begge steder, men mest sandsynligt i Sønderjyllands Storkreds, hvor han som tidligere amtsborgmester har sin egentlige base.

Problemet for Holst er, at hans ambitioner kan true hans ven Peter Christensens muligheder for at blive genvalgt. Christensen blev ved valget i 2007 valgt som den sidste venstremand, og i forvejen er Venstres top opmærksom på, at "PC", som han kaldes, til trods for sin synlige ordførerpost kan få store problemer. Der er dog også dem, der vurderer, at med folkewtingsmedlem Preben Rudiengaards planlagte exit fra politik så sidder Christensen noget sikrere end ellers.

Ingen, der har været i kontakt med Holst eller fulgt hans politiske karriere, er i tvivl om, at han er yderst ambitiøs og ser sig selv som formand for Venstre på et eller andet tidspunkt. Kommer Holst i Folketinget, så vil han utvivlsomt kræve en tung ordførerpost til sig selv og en plads i ledelsen," skriver Cordua, som omtaler Holst som værende "yderst bondesnu".

I følge Cordua fik Carl Holst fik i øvrigt tilbud om at få sundhedsministerposten forud for den seneste rokade - men takkede nej.

Skipper efterfulgte Hjort
Den nuværende partisekretær i Venstre, Jens Skipper Rasmussen (48), overtog lederjobbet i hovedkvarteret i Søllerød i 2001, efter at forgængeren, Claus Hjort Frederiksen, var blevet minister ved Anders Fogh Rasmussens magtovertagelse.

Carl Holst ønsker ikke at kommentere Jarl Corduas analyse, der rummer en gennemgang af hele Venstres ledelse og kan læses på Altinget | Christiansborg (abonnement).

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK