Carsten Hansen skal være lobbyist

SPIN-NYT: Den tidligere socialdemokratiske boligminister Carsten Hansen har fået nyt job og skal fremover være rådgiver i public affairs-bureauet Rud Pedersen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Efter 18 år i Folketinget lykkedes det ikke den tidligere minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), at opnå genvalg ved valget i juni 2015.

Carsten Hansen valgte efterfølgende at sige farvel til landspolitik, og han har nu fået nyt job. Fra 1. september skal han være senior advisor hos Rud Pedersen Public Affairs Company.

Det skriver Ekstra Bladet.

”Rud Pedersen mener, at de kan trække på den store erfaring, jeg har, omkring arbejdsmarkeds- og uddannelsesforhold, og det er meningen, at jeg skal være et bindeled for vores kunder til den politiske verden,” siger Carsten Hansen til Ekstra Bladet.

59-årige Carsten Hansen blev første gang valgt ind i Folketinget i 1998. Han var fra 2006 til 2011 formand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, og efter folketingsvalget i 2011 blev han udpeget til minister for by, bolig og landdistrikter i S-R-SF-regeringen. Han har derudover også været minister for nordisk samarbejde fra 2014 og frem mod valget i juni 2015.

Inden Carsten Hansen trådte ind i politik i 1998, arbejdede han fra 1989 som varmemester.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør

0:000:00