Carsten Hansen stiller op til kommunalvalget

COMEBACK: Tidligere minister Carsten Hansen stiller op til kommunalvalget, hvor han vil forsøge at få plads i Odense Byråd for Socialdemokraterne.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Da stemmerne var talt op efter folketingsvalget sidste år, stod det klart, at tidligere by- og boligminister Carsten Hansen (S) ikke fik en plads i Folketinget.

I oktober meddelte han, at han var færdig med landspolitik efter 17 år i Folketinget og mere end ti år i partiledelsen, og at han derfor ikke ville genopstille.

Men helt færdig med politik var Carsten Hansen ikke. Mandag har den tidligere minister nemlig meddelt, at han vil prøve at komme i byrådet i Odense, når der er kommunalvalg i efteråret 2017.

”Jeg føler mig langt fra udbrændt. Faktisk føler jeg mig i bedre form, end jeg har været i mange år – og da jeg så blev opfordret til at stille op til byrådet i Odense, synes jeg, det kunne være spændende at blive en del af det her nye projekt,” siger Carsten Hansen til TV 2/Fyn.

Både ungdom og erfaring
Den 59-årige socialdemokrat håber, at han kan bruge sine erfaringer fra Christiansborg, og han mener, at det er vigtigt med både unge og erfarne kræfter i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Allerede da Carsten Hansen meddelte, at han forlod landspolitik, fortalte han, at han ville fortsætte som med at være en aktiv del af Socialdemokraterne:

"Jeg føler mig ikke brændt ud, og jeg smækker ikke med døren. Jeg har allerede haft møder med de lokale socialdemokrater, om hvordan jeg kan hjælpe til. Jeg kommer med et solidt netværk fra mine år på borgen og som minister, og jeg har fortsat tænkt mig at være aktiv i partiet," sagde han dengang.

Skal ikke efterfølge Anker Boye
I januar meddelte nuværende borgmester i Odense, Anker Boye, at han ikke genopstiller, og det betyder både, at Odense efter kommunalvalget skal have ny borgmester, og at de odenseanske socialdemokrater skal finde en ny borgmesterkandidat. Hverken først- eller sidstnævnte ser dog ud til at blive Carsten Hansen. Han var nemlig meget hurtigt efter Anker Boyes udmelding ude at bakke op om Peter Rahbæk Juel som ny spidskandidat.

Carsten Hansen fik 2.567 personlige stemmer ved folketingsvalget i juni. Han sad i Folketinget fra 1998 til 2015, og fra 2006 til 2011 var han formand for Socialdemokratiets folketingsgruppe. Efter valget i 2011 blev han minister for by, bolig og landdistrikter i S-R-SF-regeringen. I februar 2014 blev han også minister for nordisk samarbejde. 

Inden sin politiske karriere arbejdede Carsten Hansen som varmemester i Odense fra 1989 til 1998.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør

0:000:00