CBS får ny rektor

NAVNE: Bestyrelsen på CBS har udnævnt 45-årige Nikolaj Malchow-Møller som ny rektor. Han tiltræder i marts 2019 og afløser Per Holten-Andersen. 

45-årige Nikolaj Malchow-Møller er udnævnt som ny rektor for CBS.

Han er professor i nationaløkonomi, uddannet fra Aarhus Universitet og har været forskningschef for Centre for Economic and Business Research (CEBR) på CBS.

"CBS har gennem de seneste 25 år etableret et fantastisk stærkt brand med en række meget stærke, mangfoldige og internationale forskningsmiljøer, Danmarks mest efterspurgte uddannelser og forskere, der er toneangivende i samfundsdebatten. Det skal vi holde fast i," siger den kommende rektor. 

Tydeliggøre værdien af CBS 
Den nye rektor vil styrke CBS' omdømme, og han håber at kunne udnytte universitetets position på forskning og uddannelse til at tydeliggøre værdien for det danske samfund. 

"Der er ikke nogen, der skal være i tvivl om, hvordan CBS' forskning udvikler dansk erhvervsliv og samfundet som helhed," siger Nikolaj Malchow-Møller til Altinget.

Samtidig slår den kommende rektor et slag for værdien af de internationale studerende.

"Der er heller ikke nogen, der skal være i tvivl om, at CBS' studerende – både de danske og de internationale – sikrer vækst og innovation i virksomhederne," siger den kommende rektor.  

Erfaring med universitetsledelse
Nikolaj Malchow-Møller har et vist kendskab til CBS, hvor han var ansat ved Centre for Economic and Business Research i årene 2002 til 2009 – senest som forskningschef.

Det var dog på SDU, at den kommende rektor gjorde karriere i universitetsledelse. Det startede, da han blev institutleder i umiddelbar forlængelse af sin ansættelse på CBS.  

Herefter blev han i 2012 udnævnt til professor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på SDU, hvorefter han blev dekan for fakultetet i 2014. 

"De resultater, han har skabt, det topleder-potentiale, han har udvist, samt endelig hans indsigt i universitetsverdenen og store kendskab til CBS’ forsknings- og uddannelsesområder, er de underliggende begrundelser for valget," lyder det fra CBS-bestyrelsen i pressemeddelelsen. 

”Med de personlige og faglige kompetencer, Nikolaj besidder, er vi i bestyrelsen overbeviste om, at både bestyrelsen, CBS’ ansatte og de studerende vil få et godt samarbejde med Nikolaj om den fortsatte udvikling af CBS,” udtaler bestyrelsesformand Karsten Dybvad.

Nikolaj Malchow-Møller tiltræder stillingen 1. marts 2019, hvor han afløser Per Holten-Andersen, som fortsætter i sin stilling frem til 28. februar 2019.

 

 

Forrige artikel Efter nederlag i Parlamentet: V afviser ikke dansk enegang i spørgsmål om børnecheck Efter nederlag i Parlamentet: V afviser ikke dansk enegang i spørgsmål om børnecheck Næste artikel Rokade: Danmark får sin første kvindelige USA-ambassadør Rokade: Danmark får sin første kvindelige USA-ambassadør