CBS-professor bliver ny direktør for Vive

JOBNYT: Lotte Jensen er udnævnt som ny direktør for forsknings- og analysecenteret Vive. Hun er professor og institutleder på Copenhagen Business School.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har udnævnt Lotte Jensen som ny direktør for Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Fra professor til direktør
Lotte Jensen kommer fra en stilling som professor på Copenhagen Business School, hvor hun også er institutleder for ledelse, politik og filosofi. Hun er desuden medlem af Vives betyrelse.

”Jeg glæder mig til at sætte mig i spidsen for Vives dygtige fagfolk i København og Aarhus, som jeg har fulgt i en årrække som bestyrelsesmedlem. Relevant analyse og forskning af høj kvalitet er en helt grundlæggende forudsætning for både den demokratiske debat og en fornuftig prioritering og styring af den offentlige sektors velfærdsområder til gavn for både borgere og motiverede medarbejdere og ledere,” siger Lotte Jensen i forbindelse med udnævnelsen.

Erfaren leder
I forbindelse med udnævnelsen af Lotte Jensen understreger Simon Emil Ammitzbøll-Bille den nye direktørs erfaring inden for offentlig ledelse.

”Jeg er tryg ved at overlade styringen af Vive til Lotte Jensen. Hun er en erfaren leder, der selv har forsket i offentlig ledelse og styring. Samtidig kender hun Vive godt fra sit arbejde i bestyrelsen og vil kunne værne om den faglige kvalitet,” siger ministeren.

Tidligere direktør savnede forskningen
Den tidligere direktør for Vive Mickael Bech valgte i september at fratræde stillingen, fordi han savnede det forskningsfaglige. Han skiftede derfor direktørstillingen i Vive ud med et professorat på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

”Jeg savner at have fingrene nede i det faglige, og jeg glæder mig til at vende tilbage til min egen forskning og til undervisning,” udtalte Mickael Bech i forbindelse med jobskiftet.

Det har siden september været udviklingsdirektør Mette Deding, der har siddet som konstitueret direktør for Vive. Nu er hendes afløser så fundet.

Lotte Jensen tiltræder som direktør 1. marts.

Forrige artikel Dagens overblik: Partier klar til at overveje større bøder til bankerne Dagens overblik: Partier klar til at overveje større bøder til bankerne Næste artikel Mindst 34 er omkommet i brand på plejehjem siden 2014 Mindst 34 er omkommet i brand på plejehjem siden 2014