Om  
Bjarke Ramsgaard Larsen

Chefredaktør Bjarke Larsen skiftet til S

Udgiver af branchemediet BogMarkedet, chefredaktør Bjarke Larsen (født 1954) meldte sig kort før årsskiftet ind i Socialdemokratiet, fremgår det af hans indlæg i Politiken i dag.
Rasmus Nielsen
I en årrække var han aktiv i et andet regeringsparti, De Radikale, hvor han bl.a. var redaktør for partiets medlemsblad, amtsrådsmedlem, folketingskandidat og medlem af forretningsudvalget. I en årrække skrev han udenrigspolitiske ledere for Berlingske. Bjarke Larsen begrunder sit partiskifte: "I 2007 forlod jeg partiet, og de seneste seks år har jeg været partiløs. Grunden til mit farvel var en stigende frustration over partiets stadig større fokus på den velbjergede, akademiske overklasse og partiets berøringsangst i forhold til problemerne omkring indvandring og integration, det faglige niveau i folkeskolen og udflytningen af hundredetusindvis af ufaglærte jobs til lavtlønslande." Om Socialdemokratiet skriver Bjarke Larsen: "Det er Socialdemokraterne, der skal være omdrejningspunktet for mit fremtidige engagement. Og der er nok at tage fat på: Finanskrisens enorme omfang må og skal føre til langt mere debat om, hvad der kan gøres for at hindre noget tilsvarende i at ske igen - eller bare at mindske følgerne. Der er brug for en langt strammere styring, så vi kan skabe en "kapitalisme med et menneskeligt ansigt". Der er brug for langt skrappere kontrol med karteldannelser, skattely, social dumping og så videre. Herunder selvfølgelig indførelse af en global skat på børshandel." Bogbranchens talerør mener, at Socialdemokratiet i dag står med det bedste udgangspunkt. Ideologisk, historisk og i kraft af den brede medlemssammensætning.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarke Ramsgaard Larsen

Indehaver af Forlaget Pressto, podcast-vært, i bestyrelsen for Fri Debat, og Danske Forlag, grundlægger af Historiske Dage, fhv. amtsrådsmedlem (R), Sønderjyllands amt, fhv. byrådsmedlem, Sønderborg Kommune (R)
Journalist (DJH 1984)

0:000:00