Christina Egelund får næse af Finansudvalget: Kritikken er berettiget

Manglende forelæggelse for Folketingets finansudvalg i sag om et it-system udløser nu kritik af Christina Egelund.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Manglende forelæggelse af et stort udbud af et it-projekt og fejlagtige svar givet til Folketinget udløser nu en skarp kritik af Christina Egelund (M) og Uddannelses- og Forskningsministeriet, som hun står i spidsen for.

Hun tager kritikken til efterretning og kalder den i en pressemeddelelse berettiget.

Det drejer sig om it-projektet "Nyt SIS (Student Information System, red.)," der skal være et studieadministrativt system til de danske universiteter.

Ifølge Finansudvalgets beretning om sagen blev systemet sendt i udbud i maj 2022, og brugte mere end de tilladte 70 millioner kroner på en analysefase af projektet, før projektet blev forelagt Finansudvalget.

Projektet blev desuden først forelagt Finansudvalget kort før kontrakten med leverandøren skulle underskrives, hvilket udvalget også kritiserer:

"Finansudvalget finder det endvidere yderst kritisabelt, at projektet først blev forelagt Finansudvalget, ca. halvanden uge inden man skulle underskrive en kontrakt med leveran- døren angående it-programmet, hvormed Finansudvalgets behandling af aktstykket blev unødigt presset," skriver udvalget.

Egelund lægger sig fladt ned

Christina Egelund har reageret på sagen i en pressemeddelelse.

Her siger hun:

"Jeg ser med stor alvor på den her sag, jeg finder kritikken berettiget og har allerede beklaget sagens forløb over for Finansudvalget."

Hun har indskærpet overfor ministeriet, at sager af denne slags skal forelægges for hende straks, og at der skal laves procedurer for at undgå lignende sager.

"Samarbejdet med Folketinget og Folketingets udvalg er min højeste prioritet. Derfor har jeg også på baggrund af sagen indskærpet over for mit ministerium, at der skal etableres procedurer, der sikrer, at reglerne i budgetvejledningen og de bevillingsretlige regler i øvrigt overholdes," siger hun.

Folketingets Finansudvalg vil på baggrund af sagen bede Statsrevisorerne om, at Rigsrevisionen følger sagens videre forløb.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christina Egelund

Uddannelses- og forskningsminister (M), fhv. MF og gruppeformand (LA) 2015-19
studier i moderne litteratur (Sorbonne, Paris 2000-03)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024