Christine Antorinis afløser har meldt sig

FOLKETINGET: Når Christine Antorini (S) forlader Folketinget, står førstesuppleanten Malou Lunderød klar til at overtage det ledige sæde. 

Christine Antorini (S) efterlader sig blandt andet en ledig plads som folketingskandidat i opstillingskredsen Hillerød. 
Christine Antorini (S) efterlader sig blandt andet en ledig plads som folketingskandidat i opstillingskredsen Hillerød. Foto: Les Kaner
Astrid Johanne Bjørnskov

Christine Antorini skal være direktør i det videnskabelige læringscenter Life under Novo Nordisk. Dermed kan hun ikke blive i Folketinget perioden ud.

Nu er hendes afløser fundet, skriver netmediet Pio.

Der er tale om den 31-årige Malou Lunderød, som forlader sit nuværende job som sekretariatschef i Albertslund Kommune til fordel for pladsen i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

”Det er en fantastisk chance. For det første er det jo en kæmpe mulighed for at gøre en forskel for mennesker, og når man får sådan en mulighed, så siger man ja. For det andet, så er der jo en masse mennesker, der har vist mig tillid. Folk, der har stemt på, folk, der har ført valgkamp for mig, og folk, der har troet på mig, som jeg nu har chancen for at betale tilbage,” udtaler hun til Pio. 

Havde sagt farvel
Malou Lunderød har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Halsnæs Kommune i perioden 2006 til 2010. Hun har desuden stillet op som Socialdemokratiets kandidat i Nordsjælland til europaparlamentsvalget i 2009.

Hun var desuden opstillet i Frederikssund fra 2012 til 2015. Ved valget i 2015 var hun tæt på at komme i Folketinget og blev førstesuppleant. Herefter forlod hun pladsen som folketingskandidat til fordel for en karriere uden for politik.

Beslutningen omstøder hun nu og melder ud, at hun fortsat vil kæmpe for Nordsjællands interesser på tinge. Hun har sine mærkesager på trafik- og uddannelsesområdet.

Det er stadig uvist, hvem der vil erstatte Christine Antorini i Hillerødkredsen, der anses for at være en attraktiv plads for socialdemokrater. Derudover skal der findes en ny gruppesekretær, når Antorini takker af.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. MF (S), fhv. børne- og undervisningsminister
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Malou Lunderød

Sekretariatsleder for Politik og Ledelse, Albertslund Kommune, fhv. MF (S),
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024