Connie Hedegaard i krydsild om Becker-sagen

SAMRÅD: Connie Hedegaard (K) er i krydsild om klimaforhandler Thomas Beckers opsigelse. Hun afviser anklager om rod, og appellerer til arbejdsro for ministeriet.
Marie Louise Gørvild
Sagen om den afgåede chefforhandler i Klima- og Energiministeriet, Thomas Becker, ruller videre for fuld udblæsning. I morges kl. 8 var det klima- og energiminister Connie Hedegaards (K) tur til at forklare, hvorfor Thomas Becker indgav opsigelse kun få måneder før klimatopmødet i København. Det foregik på et samrådet i Folketingets Miljøudvalget.

Samrådet forgik bag lukkede døre, hvilket betyder, at pressen ikke har adgang. Kl. 10 blev samrådet imidlertid afbrudt. I denne pause appellerede ministeren til arbejdsro for ministeriet.

"Jeg har en masse medarbejdere, der står i deres livs opgave, og det er klart, at dette her tager en masse kræfter. Så skal vi nu ikke se at få nogle proportioner på det. Ja, det er ulykkeligt, at klimaforhandleren er gået, men jeg står med et hold med 45 meget, meget engagerede medarbejdere, og de har også krav på at kunne koncentrere sig om den væsentlige opgave," sagde Connie Hedegaard ifølge politiken.dk.

Afviser rod i Klimaministeriet
Før samrådet afviste Connie Hedegaard gårsdagens anklager om, at det ikke kun var den afgående klimaforhandler, der havde rod i regnskaberne, men derimod hele ministeriet. Det var Morgenavisen Jyllands-Posten, der rettede disse anklager.

"Jeg vil gerne sige til JP's forside i går (Morgenavisen Jyllands-Posten, red.): Der er ikke en masse rod i mine ting. Det er en total bagatel - der er ikke rod i tingene, og det er der heller ikke i ministeriet," sagde Connie Hedegaard inden samrådets start. Det skriver tv2.dk.

Hedegaard habil alligevel
Midt i turbulensen om regnskaber og bilag i Klima- og Energiministeriet opstår der nu også uklarhed om Connie Hedegaards inhabilitet i sagen. Tidligere på ugen forlød det, at ministeren var inhabil i sagen om Thomas Beckers opsigelse, idet de kendte hinanden privat.

I et svar fra Connie Hedegaard til Folketingets Miljøudvalget lyder det imidlertid:

"Der har ikke været tale om, at jeg er blevet erklæret inhabil. Det var imidlertid ministeriets opfattelse, at der kunne rejses tvivl om min habilitet i relation til Thomas Becker-sagen, idet min søn og Thomas Beckers søn er gode venner, og vores familier har kendt hinanden igennem mange år," lyder det ifølge tv2.dk fra Connie Hedegaard.

Samrådet om Thomas Beckers opsigelse genoptages i eftermiddag, hvor Connie Hedegaard vil fortsætte sine redegørelser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, OECD’s Round Table for Sustainable Development, fhv. minister & MF (K), EU-kommissær
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00