Coronaprotester trækker tråde til førende sportscoach

Terapeuten og coachen Kim Boye, der arbejder med nogle af Danmarks største sportsstjerner, har flere direkte links til hovedpersonerne bag de danske coronaprotester. Nu overvejer han selv at gå ind i politik. 

Andreas KrogClaus KraghKatrine Falk LønstrupArthur Cammelbeeck

Der går flere direkte linjer fra de organiserede coronaprotester til Kim Boye, der med sit firma ‘Den Mentale Kriger’ er en af Danmarks førende sportsagenter  - og som senest var i fokus, da han var med til at sikre fodboldspilleren Martin Braithwaite en kontrakt i den spanske topklub F.C. Barcelona. 

Forbindelserne fremgår af Altingets og Mandag Morgens analyse af netværket bag coronaprotesterne. Flere af de centrale personer i netværket har eller har haft adresse registreret i det såkaldte Energihuset i Ballerup, hvor Den Mentale Kriger holder til.  

Og da en talsmand for gruppen Men in Black for første gang stillede op til interview med Danmarks Radio, foregik det hos Den Mentale Kriger i Energihuset i Ballerup. Forud for interviewet havde Kim Boye coachet talsmanden, Morten Jakobsen.Kun i diktaturstater
Kim Boye har en fortid som professionel fodboldspiller i AB og Brøndby og fungerer i dag som coach for en lang række sportsfolk, heriblandt fodboldspilleren Pierre-Emile Højbjerg og badmintonspilleren Viktor Axelsen. 

Boye er ikke selv med til at organisere i coronaprotesterne, men han bakker op om dem og har flere gange lagt stærkt kritiske indlæg op på sin Facebook-side, der har mere end 75.000 følgere. 

”Jeg ønsker at gå ud og vække nogle mennesker og sige: ’Vågn nu lige op’. Hele den der epidemilov, som vi har set komme. Om som nu er vedtaget. Vi er blevet forført. Det er det, der får mig til at tænke: Folk bliver sat i fængsel for at sige noget på en scene. Sat i fængsel for at have brændt en figur af. Så bliver de varetægtsfængslet. Det sker kun i diktaturstater,” siger Kim Boye i et interview med Altinget og Mandag Morgen.

Indrykkede annoncer
Den mest direkte forbindelse mellem Den Mentale Kriger og coronaprotesterne går gennem Malue Montclairre, der har stiftet Frihedsbevægelsens Fællesråd.  
Hun er samtidig ejer af selskabet ‘Den Fredelige Kriger’, der i virksomhedsregistret har samme adresse i Ballerup som ‘Den Mentale Kriger’.  

Det var Frihedsbevægelsens Fællesråd, der i januar i år samlede penge ind og indrykkede annoncer i flere danske aviser, hvor der blandt andet stod, at ”påstanden om, at Covid-19 udgør en alvorlig trussel mod folkesundheden eller samfundet som helhed er en indtil videre ikke underbygget konspirationsteori.” 

”Jeg kender Malue. Jeg kender dem alle sammen. Men jeg har et særligt kendskab til Malue, fordi hun har haft kontor her,” forklarer Kim Boye med henvisning til det kontorfællesskab, han driver på 1. sal i Energihuset i Ballerup. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00