Se netværket bag den danske coronamodstand

En lang række personer med vidt forskellig baggrund og relationer på kryds og tværs er engageret i den folkelige modstand mod coronanedlukninger og restriktioner. Se netværket med de centrale aktører her. 

Placeholder image
Foto: Arthur Cammelbeeck / Collage: Michael Hernvig
Lyt til artiklen

 

Mandag Morgen og Altinget har analyseret de netværk, der forbinder den danske coronamodstand. 

I den interaktive grafik herunder kan du møde en lang række af de centrale aktører i protestmiljøet – og se, hvordan de er forbundet med hinanden. 

Artiklen fortsætter under grafikken

Made with Flourish  

Mandag Morgen gennemgår i en længere artikel de tråde, der forbinder folkene i netværket.

Læs artiklen her

Fem personer spiller nøgleroller i mobiliseringen og organiseringen af de mange personer, foreninger og netværk, der tilsammen udgør en central del af det coronaskeptiske økosystem i Danmark.

Læs mere om de fem personer her

Sådan har vi gjort
  • Mandag Morgens og Altingets kortlægning af den danske coronaskepsis bygger på offentligt tilgængelige informationer fra især sociale medier og cvr-registret og på samtaler med en lang række af de personer, der indgår i netværket.
  • Alle, der optræder i netværket, har enten en mobiliserende eller organiserende funktion i modstanden mod coronarestriktionerne siden marts 2020.
  • De fem ‘nøglepersoner’ er alle er frontfigurer i en forening, platform eller parti, der er centrale for modstanden, og de er nogle af de mest velforbundne personer i netværket.
  • De centrale personer i netværket har fået forelagt de oplysninger, vi bringer om dem, og haft mulighed for at kommentere på dem.
  • Netværket af mennesker og grupperinger, der er skeptiske overfor den danske coronapolitik, er vidt forgrenet, og langt fra alle er repræsenteret i denne kortlægning.

Fire nye politiske partier er vokset ud af coronamobiliseringen. Heraf er de tre partier – De Nationalliberale, Forfatningspartiet og Klart Svar – allerede lanceret. Det fjerde parti – Sammenholdet – er anmeldt til Indenrigs- og Boligministeriet, men endnu ikke lanceret over for offentligheden.

Læs mere om de nye partier her

Omtalte personer

Flemming Blicher

Stifter og partiformand, Forfatningspartiet
svagstrømsingeniør

Malue Montclairre

Ejer, Den Fredelige Kriger
coach, terapeut

Martin Iversen

Medlem, Frihedsbevægelsens Fællesråd
Se alle personer

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser