Corydon er ny topchef på dagbladet Børsen

JOBNYT: Tidligere finansminister Bjarne Corydon er ny administrerende direktør og chefredaktør på Børsen.

Bjarne Corydon skifter McKinsey ud med Børsen. 

Den tidligere socialdemokratiske finansminister skal nemlig være ny administrerende direktør og chefredaktør på Børsen, skriver dagbladet selv på sin hjemmeside

Og Bjarne Corydon glæder sig til at lære mediebranchen at kende. 

”Jeg er i stigende grad blevet bevidst om, at medierne spiller en helt afgørende rolle i vores samfund, og det er helt afgørende at sikre kvalitet i det arbejde, som medierne – herunder Børsen – udfører. Og Børsen er for mig et særligt sted, der beskæftiger sig med emner, der har været helt centrale i mit arbejdsliv,” siger Bjarne Corydon til Børsen og fortsætter:

”Økonomi, erhvervsliv, virksomheder og samspillet med staten har altid været Børsens kerne og flugtet godt med mine interesser. Så jeg ser frem til at lede en virksomhed med et særligt og velfortjent stærkt brand.”

Bjarne Corydon kommer fra en stilling som direktør for McKinsey Center for Government. Fra 2011 til 2015 var han finansminister i Thorning-regeringen, og inden da havde han i en årrække spillet en nøglerolle i Socialdemokratiets sekretariat, hvor han var stabschef som leder af analyse- og informationsafdelingen.

Bjarne Corydon fortæller, at han blev opfordret til at søge stillingen som administrerende direktør og chefredaktør, som Anders Krab Johansen har bestredet indtil nu.

Corydon kommer til at stå i spidsen for en vækststrategi på Børsen, og selvom han ikke på nuværende tidspunkt vil gå i detaljer om de strategiske aspekter af jobbet, fortæller han, at det – ikke overraskende – handler om at nå flere læsere end i dag.

Den svenske ejer Bonnier er glade for den nye mand, der skal stå i spidsen for Børsen. Det fortæller Karmo Kaas-Lutsberg, der er bestyrelsesformand for Børsen og direktør for Bonniers business-to-business-forretning, som Børsen hører under i Bonnier-koncernen.

”Hans unikke erfaring og perspektiv i krydsfeltet hvor økonomi, entrepreneurship og politik mødes, vil styrke Børsen. Derudover er han en inspirerende leder med ægte passion for Børsens mission og danske virksomheder. Han har en dyb forståelse for, hvordan kræfter som digitalisering og automatisering transformerer vores samfund og virksomheder,” siger Karmo Kaas-Lutsberg.

Bjarne Corydon tiltræder sin nye stilling 2. januar 2018.

Forrige artikel Dagens overblik: Bundsgaard og Jensen er de største stemmeslugere Dagens overblik: Bundsgaard og Jensen er de største stemmeslugere Næste artikel Se listen: Disse borgmestre siger vi farvel til Se listen: Disse borgmestre siger vi farvel til