Da Sofie Carsten Nielsen sagde tak for sidst til Mette Frederiksen

Vil – og tør – Mette Frederiksen virkelig gøre næste folketingsvalg til et klimavalg ved at lave CO2-skat uden de borgerlige? Og vil – og tør – Sofie Carsten Nielsen virkelig trække støtten til en socialdemokratisk regering? Det er emnerne i denne udgave af Altingets nye ugentlige podcast om dansk politik.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Den første uge i 2022 har været en af de mere rolige, mens politikerne varmer op til det, der bliver endnu et hæsblæsende halvår i dansk politik.

I sin nytårstale forberedte statsminister Mette Frederiksen vælgerne på regeringens reformer der skal give et øget arbejdsudbud, en kommende CO2-skat og en helt nye politik til den vælgergruppe, der vokser mest de kommende 40 år, nemlig de ældre.

Og så – lige inden det blev weekend – smed De Radikales politiske leder Sofie Carsten Nielsen en mindre håndgranat ind i dansk politik og gjorde det klart, at hun ikke vil støtte en ren S-regering efter næste valg.

Det er emnerne i den første udgave i 2022 af #dkpol, der også ser markerer et-årsdagen for angrebet på Kongressen i USA og ser på, hvad det betyder for dansk politik, at det amerikanske demokrati er i krise.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Sofie Carsten Nielsen

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)