Dagens podcast: Det har økonomerne lært af finanskrisen

AJOUR: Ti år efter, finanskrisen truede verdensøkonomien på sin eksistens, melder spørgsmålet sig, om vi har lært nok til at undgå et nyt styrt i afgrunden. Altingets økonomiske klummeskribent, ph.d. og adjunkt ved Københavns Universitet Søren Hove Ravn, er i studiet.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

I disse uger er det ti år siden, det stod skrevet med flammebogstaver, at krisen i de finansielle institutioner i USA truede med at rive hele den globale økonomi med sig i afgrunden.

Og er der noget, økonomerne har lært, er det, at netop den finansielle sektor og handlen med gæld kan få meget alvorlige konsekvenser for den øvrige økonomi.

Det fortæller Altingets økonomiske klummeskribent, ph.d. og adjunkt ved Københavns Universitet, Søren Hove Ravn i denne udgave af Ajour.

Men hvorfor vidste man ikke det før, og er de tiltag, man har lavet, nok til at forhindre en ny finanskrise? Få svarene lige her.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Lars Løkke giver startskuddet til Danmarks Europa-valg Ugens EU-podcast: Lars Løkke giver startskuddet til Danmarks Europa-valg Næste artikel Dagens podcast: “SF i regering er kun lidt mere sandsynligt end Uffe Elbæk som statsminister” Dagens podcast: “SF i regering er kun lidt mere sandsynligt end Uffe Elbæk som statsminister”
Flertal vil sætte loft over VUC-forløb

Flertal vil sætte loft over VUC-forløb

VUC: Et bredt flertal i Folketinget er enigt om, at der skal loft over, hvor længe man kan tage forløb på almen voksenuddannelse og hf-enkeltfag. Aldeles uanstændigt, mener Uddannelsesforbundet.