Dagens podcast: Har venstrefløjen endelig fundet en ny økonomisk teori?

AJOUR: Hvordan vil den amerikanske venstrefløj betale for alle deres initiativer? Højere skatter? Eller er det i virkeligheden den økonomiske tænkning bag, der er problemet? Altinget: ajour ser nærmere på MMT i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

MMT – modern money theory – er helt centralt i den amerikanske venstrefløjs økonomiske politik, hvor særligt Bernie Sanders og den nye politiske stjerne Alexandria Ocasio-Cortez har gjort MMT til hjørnestenen i deres appel til vælgerne.

Også i Danmark er der blandt unge økonomer en interesse for MMT som en ny måde at tænke gæld, finansiering, skat, inflation og pengeskabelse på.

Men hvad er MMT? Og er det farlig ønsketænkning – eller holder MMT vand? Det sætter Altinget: ajour fokus på i dag med hjælp fra lektor på Københavns Universitet Søren Hove Ravn.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Er sundhedsaftalen en centralisering eller ej? Dagens podcast: Er sundhedsaftalen en centralisering eller ej? Næste artikel Ugens EU-podcast: Pamela Anderson vil være livredder i Europas grønne forår Ugens EU-podcast: Pamela Anderson vil være livredder i Europas grønne forår