Dan Jørgensen: Det er ikke afgørende om 15, 25, 10, 30 eller 1 virksomhed kobles på gasledning til Lolland-Falster

Beslutningen om at etablere en gasledning til Lolland-Falster handlede først og fremmest om Nordic Sugars behov samt at sikre Lolland-Falster lige så god adgang til gasinfrastruktur, som andre landsdele har. Antallet af interesserede virksomheder var derimod ikke afgørende, fortæller Dan Jørgensen. 

Placeholder image
Antallet af interesserede virksomheder udover Nordic Sugar var ikke afgørende for regeringens beslutning om at etablere en gasledning til Lolland-Falster. Det forklarer Dan Jørgensen.  Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Antallet af virksomheder, der ønsker at blive koblet på den kommende gasledning til Lolland-Falster, var ikke afgørende for regeringens beslutning om at vedtage projektet til en værdi 792 millioner kroner.

I stedet handlede regeringens beslutning først og fremmest om Nordic Sugars behov og retfærdighed for Lolland-Falster som landsdel.

Det fortæller klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) til Altinget.

"Der er ingen tvivl om, at det handlede om Nordic Sugar og så, at vi havde en hel landsdel, som ikke havde adgang til den gasinfrastruktur, som størstedelen af landet har - og det selvfølgelig uretfærdigt. Herunder er der så en række virksomheder, men om det er 15, 25, 10, 30 eller 1 er ikke så vigtigt for beslutningen," siger Dan Jørgensen. 

Derfor har ministeren heller ikke noget mål for, hvor mange virksomheder, der skal kobles på gasledningen, før projektet kan betegnes som en succes.

"Det er der ikke et mål for," siger Dan Jørgensen. 

 

Talforvirring
Meldingen kommer efter, at Altinget i slutningen af maj kunne fortælle, at fire virksomheder udover Nordic Sugar allerede har underskrevet kontrakter om at blive koblet på gasledningen. 

Der er tale om Hardi International i Nørre Alslev, Metalcolour i Øster Toreby, Raaco i Øster Toreby, NCC i Maribo udover Nordic Sugar i Nakskov og Nykøbing.