Om  
Ulla Tørnæs

Danmark kåret til verdens mindst korrupte land

Danmark er for fjerde år i streg blandt de lande i verden, hvor der er mindst korruption i den offentlige sektor. Det meddeler organisationen Transparency International i sin årlige globale undersøgelse. Danmark deler førstepladsen med New Zealand.

Kristian Tolbøll

Den internationale anti-korruptionsorganisation Transparancy International har offentliggjort dette års "Corruption Perceptions Index” (CPI), der er et indeks som viser graden af korruption i 176 landes offentlige sektorer. Her er Danmark sammen med New Zealand kåret til at være de lande, hvor der forekommer mindst korruption i den offentlige sektor. 

Det skriver Udenrigsministeriet.  

”Vi er et foregangsland, og det er en væsentlig årsag til, at vi til næste år er vært for verdens største anti-korruptionskonference. Her vil vi sammen med blandt andet Transparancy International sætte fokus på korruptionsbekæmpelse i udviklingslandene. Sagen er, at bestikkelse, underslæb og misbrug af offentlige midler er en væsentlig forhindring for at skabe demokrati og økonomisk udvikling i mange af verdens fattige lande”,  siger Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde. 

CPI-indekset bygger på analyser og undersøgelser, der er gennemført af uafhængige og anerkendte institutioner. CPI-indeksets rangering af lande baseres på, hvor korrupt et lands offentlige sektor opfattes.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Tørnæs

Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, professionshøjskole UC-Syd
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

0:000:00