Om  
Sana Mahin Doost

Danske studerende får ny formand

22-årige Sana Mahin Doost skal fremover kæmpe de danske studerendes sag som DSF-formand. Organisationen repræsenterer 165.000 studerende.

Anders Redder

Knap har VLAK-regeringen sendt SU-nedskæringer til hjørne og slækket på uddannelsesloftet, før en ny formand får lov at kæmpe videre for 165.000 danske studerende på de videregående uddannelser. 

22-årige Sana Mahin Doost er netop tiltrådt som formand i Danske Studerendes Fællesråd (DSF), hvor hun afløser Yasmin Davali. Det skriver DSF i en pressemeddelelse. 

“Med fremdriftsreform, SU-reformer og uddannelsesloft har vi vist, at når vi står sammen som studerende, så kan vi faktisk rykke virkelig meget," siger den nye formand, der gerne vil ændre politikernes opfattelse af danske studerende:

“Gang på gang får vi at vide, at vi er dumme, dovne, grådige og at vi ikke vil bidrage. Ikke alene er det en forkert fortælling, det er også en fortælling, der gang på gang bliver brugt til at retfærdiggøre dårlige uddannelsespolitiske tiltag,” siger hun ifølge DSF. 

Sana Mahin Doost læser statskundskab på Aarhus Universitet, hvor hun også har været næstformand i Studenterrådet. Hun tiltræder som formand med det samme. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sana Mahin Doost

Bestyrelsesmedlem, Fonden Ungdomsøen og Oxfam Ibis, områdechef for SoMe og Debat og fhv. forkvinde, Danske Studerendes Fællesråd
stud.scient.pol. (Aarhus Uni.)

0:000:00