Danskerne vender fortsat ryggen til Radikale: "Vores politiske projekt har været uklart"

Man ved ikke, hvad man får, hvis man stemmer på Radikale. Sådan lyder det fra en række kendere af det kriseramte midterparti, der ikke har rykket sig i målingerne siden katastrofevalget sidste år. Lidegaard vil vende skuden ved at satse på de unge. 

Det radikale sommergruppemøde blev afholdt på Sjællands Odde. Landsmødet bliver traditionen tro afholdt på Hotel Nyborg Strand.
Det radikale sommergruppemøde blev afholdt på Sjællands Odde. Landsmødet bliver traditionen tro afholdt på Hotel Nyborg Strand.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Malte Bruhn

Selvom SVM–regeringen er historisk upopulær og taber vælgere til både højre og venstre, er der ingen tegn på fremgang for Martin Lidegaard og Radikale, der lørdag mødes til landsmøde i Nyborg.

Det er billedet i et nyt snit af meningsmålinger og en dertilhørende analyse af vælgervandringer, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

I tallene kan man læse, at det gamle midter– og magtparti står til fire procent af stemmerne.

Dermed har partiet ikke rykket sig nævneværdigt i meningsmålingerne siden sidste års valgnederlag, hvor partiet mistede 60 procent af sine vælgere og Sofie Carsten Nielsen som politisk leder.

Der har i for lang tid været stor tvivl om, hvilket projekt og hvilken politisk vision, man fik, hvis man stemte på Radikale

Martin Lidegaard (R), politisk leder

Valgkampen gik galt, fordi ingen kunne forstå, hvorfor Radikale pegede på Mette Frederiksen som statsminister, selvom man kort forinden havde trukket støtten til hendes S–regering.

I stedet for Martin Lidegaard, der har stået i spidsen for partiet siden november, foretrækker de skuffede Venstre–folk og socialdemokrater at søge ly hos henholdsvis Pia Olsen Dyhr (SF) og Alex Vanoplsagh (LA).

De to oppositionspartier stormer frem i målingerne på bekostning af Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann–Jensen (V).

0:000:00