DBU tabte over 30 millioner på finansmarkederne i 2022

De blodrøde finansmarkeder ramte også DBU sidste år. Derfor kunne end ikke de store indtægter fra VM forhindre, at unionen gik ud med underskud i 2022.

Selvom Hjulmands tropper deltog ved VM i Qatar og hentede store summer til DBU, gik unionen ud med et underskud i 2022
Selvom Hjulmands tropper deltog ved VM i Qatar og hentede store summer til DBU, gik unionen ud med et underskud i 2022Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

32,3 millioner kroner.

Så meget tabte DBU på sine aktier og obligationer i et 2022, der var præget af inflation, energikrise og krigen i Ukraine.

Det viser fodboldforbundets seneste årsregnskab.

"Det er ikke overraskende, at DBU’s investeringer i regnskabsåret 2022 giver et negativt afkast. Hele det globale værdipapirmarked oplevede i 2022 stor tilbagegang," siger kommunikationschef Jakob Høyer i en skriftlig kommentar til Altinget. 

{{toplink}}
Læs også

DBU har nu værdipapirer for i alt 292 millioner kroner, og unionen fastslår, at tabet endnu ikke er realiseret.

Den hårde tackling på finansmarkederne betyder, at fodboldforbundet går ud med et underskud på otte millioner kroner, selvom man scorede hele 73 millioner kroner i indtægter på deltagelsen ved VM i Qatar.

Har skærpet investeringspolitikken
De foregående år på finansmarkederne har dog været lukrative for DBU og derfor vil unionen fortsat have en stor del af formuen placeret i værdipapirer.

”Som Altinget også tidligere har skrevet om, har DBU’s værdipapirer i de senere år givet et positivt afkast til gavn for dansk fodbold," siger Jakob Høyer.

DBU fik i starten af 2022 kritik for at have aktier og obligationer i en række kontroversielle selskaber og stater som Rusland og Qatar. Derfor har DBU nu skærpet sin investeringspolitik og frasolgt værdipapirer i de investeringsfonde, som bragte forbundet i kritikernes søgelys.

0:000:00