De borgerlige og SF kræver hurtig terror-redegørelse

TERROR: Regeringen skal inden for tre uger redegøre for terrorangrebet i København. Det mener de borgelige og SF. S maner til besindighed.

Hvordan var sikkerheden egentlig under det debatarrangement i Krudttønden for små to uger siden, hvor filminstruktøren Finn Nørgaard blev skudt og dræbt?

Det er et af de spørgsmål, regeringen skal svare på inden for de kommende tre uger.

Et flertal bestående af de borgerlige og SF vil ifølge Jyllands-Posten pålægge regeringen at komme med en skriftlig redegørelse om flere aspekter vedrørende terrorangrebet, som også kostede en jødisk mand livet.

Ud over spørgsmålet om sikkerheden ved Krudttønden skal regeringen redegøre for sikkerheden ved Det Jødiske Samfunds institutioner efter terrorangrebet i Paris den 7. januar.

S: Politiet skal have tid
Derudover skal regeringspartierne forklare, hvordan myndighederne håndterede sager vedrørende den 22-årige gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein, og hvordan Kriminalforsorgens generelle radikaliseringsindsats har været.

”Vi skal have den inden tre uger, fordi vi er i gang med at forhandle en terrorpakke. Vi har regeringens pakke med tiltag, som er gode, men ikke dækkende,” siger SF-formand Pia Olsen Dyhr til Jyllands-Posten.

Regeringen har tidligere meldt ud, at der vil komme en redegørelse af forløbet.

Der er dog ikke sat nogen tidsfrist på, og den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, advarer imod at fremskynde redegørelsen af terrorangrebet.

“Alle er interesserede i at få vendt forløbet. Men redegørelsen skal være ordentlig, og hvis vi skal sikre, at politiet kan efterforske alle elementer af den komplicerede sag, skal vi give dem tid til det,” siger hun til TV2 NEWS.

Men ifølge Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, har partierne på Christiansborg brug for oplysninger omkring angreet, som de kan bruge i den igangværende politiske diskussion.

“En grundig undersøgelse kan man ikke få på tre uger. Men vi kan få nogle oplysninger, som vi ikke har i dag,” siger han til TV2 NEWS.

Forrige artikel Regeringen i mindretal om EU-håndtering Regeringen i mindretal om EU-håndtering Næste artikel Borgerlige kræver bedre rejseforhold for handicappede Borgerlige kræver bedre rejseforhold for handicappede
Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

ANALYSE: Mette Frederiksen holdt en endnu en landsmodertale grundlovsdag, mens alle de øvrige partiledere forsøger at sparke den politiske debat i gang igen. Thulesen holdt en skarp tale, og DF har nu lagt sig fast på en udmeldelse af EU.