Den Korte Avis mister mediestøtte

MEDIER: Den omdiskuterede netavis Den Korte Avis får ikke mediestøtte næste år.

Den Korte Avis får ikke mediestøtte i 2017.

Det står klart, efter at Medienævnet under Slots- og Kulturstyrelsen i slutningen af sidste uge gav medierne besked om fordelingen af mediestøtten for næste år. Og ansvarshavende redaktør Ralf Pittelkow bekræfter over for Altinget, at Den Korte Avis ikke får penge næste år.

"Vi har haft en midlertidig dispensation fra kravet til ansatte. Denne dispensation er udløbet," oplyser Ralf Pittelkow i en skriftlig kommentar til Altinget. 

Kulturministeriet stiller blandt andet krav om, at de redaktionelle medarbejdere minimum skal udgøre tre årsværk. På Den Korte Avis er der kun ansat ægteparret Ralf Pittelkow og Karen Jespersen.

Altinget har fået aktindsigt i afgørelsen fra Medienævnet, og her er begrundelsen også for få redaktionelle medarbejdere.

"Medienævnet har på baggrund af stikprøvekontrollen fundet, at Den Korte Avis ikke længere opfylder betingelserne for redaktionel produktionsstøtte. Den Korte Avis I/S får derfor ikke tilskud til redaktionel produktion til Den Korte Avis i 2017," hedder det i det brev, der er sendt til Den Korte Avis.

Ikke berettiget til støtte
Medienævnet skriver, at Den Korte Avis ved indberetningen angav, at "der er tale om status quo i forhold til tidligere givet dispensation med hensyn til lønnet årsværk", men at netmediet ikke har fremsendt dispensations-ansøgning.

"Det er i jeres tilsagnsbrev af 3. december 2015 vedrørende redaktionel produktionsstøtte for 2016 specifikt angivet, at dispensationen for medtælling af ulønnede medarbejdere i opgørelsen af redaktionelle årsværk udelukkende blev givet for tilskudsåret 2016, og at I skulle være opmærksomme på, at der skulle indsendes en ny ansøgning om dispensation i forbindelse med tilskud i 2017," skriver Medienævnet i sit brev til Den Korte Avis og fortsætter:

"Da mediet allerede af denne grund ikke længere er tilskudsberettiget, har Medienævnet ikke forholdt sig til, om mediet opfylder lovgivningens øvrige betingelser for redaktionel produktionsstøtte."

Annoncørflugt
Den Korte Avis fik i 2015 knap 86.000 kroner, og i 2016 fik netmediet knap 149.000 kroner. Der har været kritik af, at mediet har fået mediestøtte tidligere, blandt andet fordi de ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Den seneste tid har Den Korte Avis været i vælten, og annoncører på stribe har trukket sig fra netmediet. Den Korte Avis er blandt andet kendt som et islam- og indvandrerkritisk medie, og under hashtagget #StopFundingHate har kunder gjort deres utilfredshed over virksomhedernes annoncerer hos Den Korte Avis klart.

De fleste af virksomhederne har givet udtryk for, at de ikke længere annoncerer på netmediet, fordi de ikke vil associeres med et politisk budskab. 

I forbindelse med sidste års offentliggørelse af mediestøtte-fordelingen, kritiserede Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, at Den Korte Avis igen var blevet bevilget støtte.

"Vi mener, at man bør tilmeldes Pressenævnet for at få mediestøtte. Den Korte Avis illustrerer den problematik," sagde Lars Werge til fagbladet Journalisten

Se, hvem der får mediestøtte i 2017 her

Forrige artikel Det sker i EU: Klima-armlægning og fokus på EU’s frihandelspolitik Det sker i EU: Klima-armlægning og fokus på EU’s frihandelspolitik Næste artikel Nu er uddannelsesloftet vedtaget Nu er uddannelsesloftet vedtaget
Støjberg efter to dage i retten:

Støjberg efter to dage i retten: "Jeg tror ikke, der er flere spørgsmål i verden"

INSTRUKSKOMMISSIONEN: Der kørte to spor i sagen om adskillelsen af ægtepar med mindreårige asylansøgere: Inger Støjberg spillede hård negl politisk, men administrerede i virkeligheden helt efter loven. Sådan lyder venstrepolitikerens egen forklaring, men den havde udspørgeren i Instrukskommissionen meget svært ved at tro på.