Hummelgaards departementschef bliver ny administrerende direktør i DBU

JOBSKIFT: Jakob Jensen skifter fra 1. april 2020 sin titel som departementschef i Beskæftigelsesministeriet ud med en titel som administrerende direktør for Dansk Boldspil-Union. 

45-årige Jakob Jensen har været ansat som departementschef i Beskæftigelsesministeriet i tre år.
45-årige Jakob Jensen har været ansat som departementschef i Beskæftigelsesministeriet i tre år. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mister sin departementschef, Jakob Jensen.

Efter bare tre år i stillingen som departementschef i Beskæftigelsesministeriet rykker Jakob Jensen fra 1. april 2020 over som administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union, DBU. Det oplyser DBU og Beskæftigelsesministeriet.

Jakob Jensen har været departementschef i Beskæftigelsesministeriet siden januar 2017 og var før det afdelingschef samme sted. 

Han overtager stillingen som DBU-direktør fra Claus Bretton-Meyer, der blev fyret for et år siden i december 2018. Siden har Kenneth Reeh været konstitueret som administrerende direktør. 

"Jeg vil gå meget ydmygt til opgaven og vil som det første bruge al min energi på at lære medarbejderne, organisationen og de forestående opgaver og udfordringer at kende," siger Jakob Jensen i en pressemeddelelse fra DBU.

Ordentlighed og fællesskab
Også Peter Hummelgaard kommenterer departementschefens afgang. 

"Stort tillykke til Jakob med stillingen som administrerende direktør i DBU. DBU og dansk fodbold kan glæde sig til en fantastisk dygtig og handlekraftig leder med stærke værdier som ordentlighed og fællesskab," siger beskæftigelsesministeren i en pressemeddelelse. 

Ifølge DBU er Jakob Jensen valgt ud af et felt på 68 ansøgere.

"Vi har valgt en ny direktør, der kommer med stor erfaring som topleder, med strategisk indsigt og erfaring i at arbejde i en politisk organisation med ildsjæle samt i komplekse forhandlinger, også i forhold til ligestilling, diversitet og så videre," siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Det er endnu ikke klart, hvem der overtager pladsen som departementschef efter Jakob Jensen.

Altinget tegnede et portræt af den tidligere amatørskuespiller Jakob Jensen, da han tiltrådte som topchef i Beskæftigelsesministeriet. Læs eller genlæs det her:

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion