Det borgerlige Danmark samledes for at fejre Cepos’ ‘rebelske fritænker’ med Gasolin, røverhistorier og fødselsdagssang

Der blev delt kram, vin og grin mellem Pernille Vermund, Brian Mikkelsen og flere borgerlige profiler, da de mødtes for at fejre 50-års fødselsdag for Cepos’ nye direktør. Med Jes Brinchmann i front har tænketanken fået en “rebelsk fritænker”, der elsker Suspekt og ser samfundet som et stort fodboldhold.

Jes Brinchmann har tidligere været spindoktor for Brian Mikkelsen i Erhvervsministeriet og senere arbejdet sammen med ham som vicedirektør i Dansk Erhverv. 
Jes Brinchmann har tidligere været spindoktor for Brian Mikkelsen i Erhvervsministeriet og senere arbejdet sammen med ham som vicedirektør i Dansk Erhverv. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Ved første øjekast er aldersgennemsnittet er en del lavere, end det plejer at være i Cepos’ lokaler. 

Tre unge kvinder, der ikke kan være meget over 18 år, står klar til at tage imod gæster, der er kommet for at fejre Cepos-direktør Jes Brinchmanns 50-års fødselsdag. Det er direktørens datter og hendes veninder, der har fået tjansen som dørkvinder i dagens anledning. 

Aldersgennemsnittet når dog hurtigt at ændre sig til receptionen for den nyligt udvalgte Cepos-direktør, der kommer fra en stilling som vicedirektør i Dansk Erhverv. Flere og flere jakkesætsklædte herrer ankommer til receptionen, og man begynder at genkende et par ansigter. 

Du er din egen, Jes. Du er en original, en rebel, en fritænker.

Brian Mikkelsen
Direktør, Dansk Erhverv
 

Brian Mikkelsen, der har fulgt Jes Brinchmann gennem en stor del af arbejdslivet i henholdsvis Dansk Erhverv og Erhvervsministeriet, kommer som en af de første. Kort efter kommer Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

Så dukker Pernille Vermund op, og hun har taget Liberal Alliances politiske ordfører, Sólbjørg Jakobsen, med under armen. 

Det tidligere folketingsmedlem for Venstre, Eva Kjer Hansen, kommer smilende ind ad døren. 

Og lige inden der skal afholdes fødselsdagstaler, ankommer Konservatives nye politiske leder, Mona Juul, og giver fødselaren en ordentlig krammer. 

Det borgerlige Danmark er mødt talstærkt op for at fejre manden i spidsen for Danmarks liberale tænketank. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00