Det sker i dansk politik: Samråd om CBS-rapport og skolevalg

OVERBLIK: Ugen byder blandt andet på et samråd om CBS-rapporten og et om Post Nord. Derudover skal elever landet over stemme ved Skolevalg 2017. Få overblikket her.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Velkommen til en ny uge i dansk politik. 

Ugen går først rigtigt løs tirsdag, hvor dagen starter med en konference på Christiansborg om legalisering af hash. Konferencen afholdes af den rets- og kriminalpolitiske tænketank Forsete. 

Senere tirsdag er der møde i salen med spørgetime med statsministeren. Spørgetimen er denne dag udvidet for at give taletid til de nordatlantiske mandater. Der er også lovbehandling i salen. Blandt andet er der 1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af forsvarsloven med henblik på præcisering af forsvarets formål.

Tirsdag afholdes tre samråd. Først er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kaldt i samråd om politiets ageren over for borgere. Dernæst er undervisningsminister Merete Riisager (LA) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) kaldt i samråd om brug af brug af lattergas som rusmiddel og derefter i samråd om seksuelt overførte sygdomme.

Der er også en rund fødselsdag, der skal fejres tirsdag. Den tidligere minister og nuværende folketingsmedlem for Socialdemokratiet Henrik Dam Kristensen fylder 60 år. Stort tillykke!

Onsdag afholder Mødrehjælpen konference på Christiansborg om vold mod børn. Konferencen har fokus på konsekvenserne for de børn, der vokser op enten som vidner eller ofre for vold i hjemmet. Børne- og socialminister Mai Mercado (K) deltager blandt andet, og ministeren vil præsentere regeringens arbejde imod vold i familier.

Der afholdes også eksperthøring onsdag på Christiansborg om udfordringer og anbefalinger til en bedre behandling af allergi i Danmark. Det er Lægemiddelindustriforeningen Lif, der sammen med formanden for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF) inviterer til eksperthøring.

Det er ikke eneste høring, der holdes onsdag. Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer og Undervisningsudvalget afholder åben høring om den geografiske dækning af undgdomsuddannelser.

Onsdag begynder Biodiversitetssymposiet 2017, der løber til og med torsdag. Her diskuteres forvaltningen af dansk natur, og hvor meget der bør gøres for dansk biodiversitet. 

Onsdag er der møde i salen med spørgetid med ministrene. Derudover er der også lovbehandling, hvor man blandt andet skal 1. behandle forslag til lov om ændring af udlændingeloven. Onsdag afholdes der også statsråd på Christiansborg.

Der er onsdag en række samråd på programmet. Først er ældreminister Thyra Frank (LA) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) kaldt i samråd om arbejdsvilkår for ansatte i private virksomheder i pleje- og omsorgssektoren. Derefter er kulturminister Mette Bock (LA) kaldt i samråd om Vikingeskibsmuseet. Her skal ministeren blandt andet redegøre for, hvilken aftale der er blevet indgået om statslig medfinansiering af et nyt museum. Senere på dagen er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) kaldt i samråd om CBS-rapporten om landbrugets rammevilkår. Her skal ministeren redegøre for promilleafgiftsfondens rolle i sagen om CBS-rapporten. Det kan du læse mere om her.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) deltager senere onsdag i borgermøde om kystsikring i Jyllinge. Ministeren har efter den seneste stormflod inviteret til borgermøder rundt i landet for at få input fra borgerne. Den sag kan du læse mere om her.

Torsdag er der møde i salen, hvor der behandles flere lovforslag. Der skal blandt andet 3. behandles ændring af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler.

Der er også en række samråd torsdag.

  • Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er først kaldt i samråd om Post Nords quickbreve. Dernæst skal ministeren i samråd om mulig social dumping i Post Nord.
  • Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er kaldt i samråd om Skats kontrol med udbetaling af negativ moms og Statsrevisorernes kritik.
  • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er kaldt i samråd om Europa-Kommissionens kritik af grænsekontrollen i Københavns Lufthavn.
  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er kaldt i samråd om ansættelse af direktør for ATP.
  • Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) er kaldt i samråd om kvalitetsforringelse af de bløde velfærdsydelser.
  • Kulturminister Mette Bock (LA) er kaldt i samråd om besøgstal på statens musser.

KL afholder torsdag og fredag Børn & Unge Topmøde 2017 i Aalborg. Her deltager blandt andre børne- og socialminister Mai Mercado (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Torsdag afsluttes Skolevalg 2017, der er løbet de sidste tre uger, med valgfest på Christiansborg.

Fredag starter med møde i salen, hvor der er lovbehandling. Der 1. behandles forslag om mulighed for rettelse af fejlagtige sundhedstata. Derudover er der også forhandling af konsekvenserne af produktivitetskravet, der årligt pålægger de offentlige sygehuse at levere to procent flere ydelser.

Fredag er der et enkelt samråd. Børne- og socialminister Mai Mercado er kaldt i samråd om social arv og social ulighed. Fredag er der også møde i Europaudvalget, som blandet omhandler de kommende rådsmøder i EU om udenrigsanliggender og konkurrenceevne.

Lørdag fortsætter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) sine borgermøder om stormflod. Denne dag foregår borgermøderne i Hjørring og Aabenraa.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00