DF har mistet næsten 100.000 vælgere siden folketingsvalget

VÆLGERVANDRINGER: En del af Dansk Folkepartis 2015-vælgere vil sætte kryds ved et nyt parti, hvis der var valg nu. Det viser den nyeste analyse af vælgervandringer.

Et folketingsvalg lurer ude i horisonten, og det er snart et spørgsmål om tid, før vælgerne igen skal en tur i stemmeboksen.

Her vil en del sætte deres kryds ved et andet parti, end de gjorde ved folketingsvalget i 2015.

Det er især Dansk Folkeparti, der mister vælgere.

Det viser en ny analyse af vælgervandringer, som professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet for Altinget.

Siden folketingsvalget i 2015 har Dansk Folkeparti ifølge analysen mistet 96.807 vælgere. De tidligere DF-vælgere vil i stedet primært stemme på Nye Borgerlige eller Socialdemokratiet.

”Dansk Folkeparti bliver udfordret. Det store skub var i forbindelse med Meld- og Feld-sagen, hvor Nye Borgerlige trådte ind på den politiske scene nogenlunde samtidig,” siger Kasper Møller Hansen til Altinget og tilføjer:

”Vi så det meget tydeligt ved det seneste kommunalvalg, hvor partiet fik et langt dårligere valgresultat, end vi havde forventet i forhold til den kæmpe tilslutning, det fik ved folketingsvalget.”

Se alle vælgervandringer på Altinget: christiansborg.

Forrige artikel Løkke vil af med forsvarsforbeholdet Løkke vil af med forsvarsforbeholdet Næste artikel Mays forsøg på at redde Brexit-aftale preller af på skeptikere Mays forsøg på at redde Brexit-aftale preller af på skeptikere
Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

PRESSEMØDE: Fem kommuner følger i Aarhus’ fodspor og får et krav om mundbind i al offentlig transport. Det oplyser regeringen efter et pressemøde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har orienteret om en stigning i antallet af coronasmittede, der giver ”grund til bekymring”.