DF og opposition kritiserer Ole Birk Olesen i Postnord-sag

POSTKRISE: Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har ikke været hurtig nok til at involvere partierne i sagen om Postnords krise, lyder kritikken fra både støtteparti og opposition.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Cecilie Gormsen

En virkelig alvorlig situation.

Sådan beskriver Dansk Folkepartis postordfører, Henrik Brodersen, krisen i Postnord, efter selskabet har meddelt, at man har brug for at få tilført 2,3 milliarder kroner og vil fyre 4.000 medarbejdere.

Han kritiserer, at partierne i postforligskredsen først i februar blev orienteret, selvom transportministeren ifølge TV 2 siden 19. december har vidst, at Postnord kunne få brug for en kapitalindsprøjtning fra staten.

”Det er en virkelig alvorlig situation, vi står i, og vi er bare kommet seks uger bagud med at finde løsninger på det. Og derfor kan jeg ikke forstå, at vi ikke som minimum har fået et lille vink med en vognstang om, hvor tæt vi var på at køre i afgrunden med det her selskab,” siger Henrik Brodersen til TV 2.

Læs også: PostNord mangler 2,3 milliarder kroner

Henrik Brodersen er ”meget forundret” over, at partierne er blevet orienteret så sent, og han forventer en meget grundig redegørelse fra ministeren.

S: Det undrer mig
Også Socialdemokratiet kritiserer Ole Birk Olesen i Postnord-sagen. Transportordfører Christian Rabjerg Madsen mener, at partierne i postforligskredsen burde have haft snakken om finansieringen, inden Postnords genopretningsplan blev lagt frem onsdag.

”Vi har fået en redegørelse fra ministeren i dag, der viser, at han siden december har vidst, at der ville være et eksternt finansieringsbehov i Postnord. Derfor undrer det mig, at processen ikke er kommet hurtigere i gang. Nu er vi på baghjul, og det er trist,” siger Christian Rabjerg Madsen til TV 2.

Christian Rabjerg Madsen vil ikke tage stilling til kapitalkravet på 2,3 milliarder kroner, før han har fået en grundig gennemgang.

Ole Birk afviser
Transportminister Ole Birk Olesen afviser overfor Ekstra Bladet at have tilbageholdt oplysninger, og ifølge ham er Dansk Folkeparti tidligere blevet informeret om behovet for en kapitalindsprøjtning hos Postnord. Han fortæller samtidig, at ministeriet i øjeblikket kigger nærmere på sagens detaljer.

”Vores eksterne rådgivere er ved at lægge sidste hånd på deres analyser af sagen, så derfor er det lidt for tidligt at drøfte en eventuel finansiering af omstillingsplanen,” siger Ole Birk Olesen ifølge Ekstra Bladet.

Post- og finansordførerne tirsdag indkaldt til møde om sagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Rabjerg Madsen

MF (S), politisk ordfører, fhv. indenrigs- og boligminister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2012)

Henrik Brodersen

Byrådsmedlem (DF), Slagelse Kommune
VVS-montør (1984)

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00